Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
12.10.2017 kl. 14.39

Odense har højtflyvende droneambitioner

Odense skal være det førende sted, når det kommer til droner. Derfor har kommunen valgt at investere millioner i samarbejdet om at udvikle Europas førende testcenter for droner.
tekst Sille Olsen

Der mangler ikke ambitioner inden for droneområdet i Odense. Derfor har byrådet vedtaget at forlænge aftalen om støtte til det fynske dronesamarbejde, UAS Denmark, indtil 2021. Kommunen støtter samarbejdet med fem millioner kroner årligt. 

− Vi har en lufthavn med et dedikeret luftrum, hvor man kan flyve med droner uden visuel kontakt. Det er det eneste sted i Europa, hvor det er muligt. Vi har nogle helt naturlige omstændigheder, der gør, at lige nu er et godt tidspunkt at booste vores indsats på droner, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S) til Danske Kommuner. 

Peter Rahbæk Juel tror på, at erfaringerne fra fynske Robo Valley, som er en gruppe af 100 robotvirksomheder i Odense, kan bruges, når der nu skal skabes drone-arbejdspladser.

− Vi satser stort på, at vi skal lykkes på droneområdet, ligesom vi lykkedes på robotområdet, så det er naturligt, at de erfaringer, vi har på robotområdet, kan tages med over på droneområdet. Der er rigtig meget teknologi i robotterne som er ens i dronerne. På en måde kan man sige, at droner er en form for robotter på vinger, siger Peter Rahbæk Juel.

LÆS OGSÅ Ny teknologi kræver grundig etisk debat i byrådene

De kommunale midler, som bliver skudt i projektet, vil blive brugt på, at skabe en klynge inden for droneområdet i Odense, ligesom der er klynger inden for Odenses store robotområde. Klyngen skal blandt andet hjælpe med at tiltrække relevante startups inden for droner.  

Samarbejdet vil fremover blive en del af Udvikling Fyn. Udover Odense Kommune deltager også Syddansk Universitet og HCA Airport i samarbejdet. siol@kl.dk 

Emneord
Droner, Teknologi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Odense har højtflyvende droneambitioner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger