Foto: Ole Agerbæk
Foto: Ole Agerbæk
12.10.2017 kl. 10.41

Byggeriet af nyt havneområde "kastet" i gang

Byggeriet af Kalundborgs nye havneområde er nu gået i gang. Det nye område kommer i første omgang til at fylde 330.000 kvadratmeter, og skal rumme en containerterminal og bedre forhold for krydstogtrederier.
tekst Sille Olsen

Første sten til byggeriet af Ny Vesthavn i Kalundborg blev i går kastet i vandet. Det var borgmester Martin Damm (V), havnedirektør Bent Rasmussen og bestyrelsesformand Jakob Beck Jensen fra Kalundborg Havn, som stod for at kaste den guldbeklædte sten ud over rælingen på Samsøfærgen og ned i fjorden på det sted, hvor det nye havneområde skal stå færdigt i 2019.

− Det er en stor dag for Kalundborg, og jeg er helt tryg ved i dag at have igangsat havneudvidelsen, som vil skabe nye arbejdspladser, styrke erhvervsklynger og øge bosætning til gavn for hele kommunen, sagde Martin Damm.

Det nye havneområde kommer i første omgang til at tælle 330.000 kvadratmeter, som blandt andet skal rumme en containerterminal og 500 meter kaj ud til havnebassinet. De kommende faciliteter giver især gode forhold for virksomheder og krydstogtrederier. Kalundborg Kommune ser havneudvidelsen som en direkte investering i fremtiden.

− I dag har vi lagt den første sten i et nødvendigt fundament for, at havnen og den omkringliggende erhvervsklynge kan fortsætte med at bidrage aktivt til erhvervs-, beskæftigelses-, og krydstogtudviklingen. Hvis nye havnebrugende virksomheder skal etablere sig, og hvis Kalundborg skal være attraktiv for fremtidens store krydstogtskibe, har vi brug for mere plads. Derfor er det på alle måder et kvantespring, vi nu har taget, sagde bestyrelsesformand Jakob Beck Jensen efter stenkastet. siol@kl.dk 

Foto: Ole Agerbæk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Byggeriet af nyt havneområde "kastet" i gang Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger