Sygeplejerskerne Maria og Sophie er i gang med at træne genoplivning på en af simulationscentrets dukker. Foto: Jakob Slot Schmidt
Sygeplejerskerne Maria og Sophie er i gang med at træne genoplivning på en af simulationscentrets dukker. Foto: Jakob Slot Schmidt
10.10.2017 kl. 09.03

Sygeplejersker på skolebænken

Nyborg Kommunes sygeplejersker skal igennem et 80 timers langt undervisningsforløb, der skal forbedre deres kompetencer inden for behandling af ældre. Det har Ældreudvalget i Nyborg Kommune besluttet.
tekst Sille Olsen

Ældreudvalget i Nyborg Kommune har vedtaget, at sygeplejerskers kompetencer inden for behandling af blandt andet ældre patienter skal skærpes, så de blandt andet er bedre rustet til at tage sig af plejen, som skal foregå i borgerens eget hjem.

Derfor skal kommunens sygeplejersker igennem et 80 timers langt undervisningsforløb, hvor de skal stifte bekendtskab med 19 forskellige emner inden for blandt andet hjerte, tarm, psykiske lidelser samt sygdomme, som er typiske for ældre patienter. Som en del af undervisningen besøger sygeplejerskerne blandt andet Odense Universitetshospitals Simulationscenter.

Komplekse plejeopgaver

Formanden for ældreudvalget Carsten Kudsk (DF) tror på, at et løft af sygeplejerskerne kompetencer kan være med til at forhindre genindlæggelser. 

− Vi oplever, at borgerne i stigende grad har større plejebehov, når de udskrives fra sygehuset. Vi ønsker derfor, at sygeplejerskerne er fagligt klædt på til at tage hånd om de sårbare og ældre borgeres behov blandt andet ved at forebygge udvikling af sygdom og håndtere mere komplekse plejeopgaver, så indlæggelser og genindlæggelser så vidt muligt undgås, siger Carsten Kudsk.

LÆS OGSÅ Sygeplejefyrtårne på vej
FOR ABONNENTER

Kommunens praksiskonsulent glæder sig over perspektiverne i det fremtidige samarbejde.

– Der er ingen tvivl om, at denne undervisning vil være med til at øge kvaliteten af borgernes pleje- og behandlingsforløb, og forbedre samarbejdet om at sikre sammenhæng og patienttilfredshed i det nære sundhedsvæsen, siger praksiskonsulent Eilif Hedemann.

Når sygeplejerskerne har gennemført uddannelsesprogrammet, skal de være med til at give deres viden videre til det øvrige personale på ældreområdet, så social- og sundhedshjælpere samt assistenter også kan blive klædt fagligt på til nye opgaver. siol@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sygeplejersker på skolebænken Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger