Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
10.10.2017 kl. 14.51

Øboere utilfredse med service

Beboerne på Lyø og Avernakø er utilfredse med, at de kun kan få hjemmehjælp i det tidsrum, hvor færgen sejler. Faaborg-Midtfyn synes, det er en rimelig service.
tekst Sille Olsen

På Avernakø og Lyø kan borgerne ikke få hjemmehjælp, når den sidste færge er sejlet fra øen ved 21-tiden om aftenen. Har de brug for yderligere hjælp, må de flytte til fastlandet, hvor de kan få tilbudt en plejebolig.

Til DR siger Faaborg-Midtfyn Kommune, at det er en rimelig beslutning.

− Det er jo sådan set ikke et andet serviceniveau, vi tilbyder borgerne på øerne. Vi kan tilbyde plejen, men det bliver bare ikke nødvendigvis i eget hjem, siger Herdis Hanghøi (V), der er formand for kommunens Sundheds- og Omsorgsudvalg.

Beboerne på de to øer er utilfredse med kommunens beslutning. En beboer påpeger blandt andet overfor DR, at når beboerne på øen betaler samme skat som andre, bør de også få den samme service. Udsigten til en bolig på fastlandet er heller ikke noget, der gør øboerne tilfredse.

LÆS OGSÅ Konkursbølge hærger ældreplejen
FOR ABONNENTER

− De folk, der er født her, kunne ofte også godt tænke sig at blive gamle her. Og det bliver pludselig et problem. Det, synes jeg ikke, kan være rigtigt, siger Peter Smith Sivertsen, der bor på Avernakø til DR.

I en lignende sag fra Lolland vurderede ankestyrelsen dog, at beboerne på Fejø var berettiget til døgnhjælp fra kommunen. Det skete efter en beboer på Fejø klagede over, at man kun kunne få hjemmehjælp mellem 9 og 13. Ankestyrelsens udtalelse har fået flere kommuner til at se deres praksis på området efter i sømmene, deriblandt Faaborg-Midtfyn Kommune. Kommunen er nu i dialog med Ankestyrelsen, og har netop beskrevet sin praksis i et brev. Sidste år kontaktede kommunen ministeriet for at finde ud af, om de skal tilbyde hjælp døgnet rundt ude på øen, men svaret står endnu ikke klart.

Der bor i alt 114 personer på Avernakø og 99 på Lyø. Omkring hver tredje er over 70 år. siol@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Øboere utilfredse med service Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger