Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
06.10.2017 kl. 11.27

Ærøfærgen mister millioner fra Svendborg

Budgetforliget i Svendborg rammer Ærøfærgen hårdt. Byrådet har valgt at droppe et årligt tilskud på to millioner kroner. Ærøs borgmester er overrasket og skuffet.

Med virkning fra 1. januar 2018 mister Ærøfærgen sit årlige tilskud på to millioner kroner fra Svendborg Kommune. Der er resultat af budgetforliget i Svendborg Byråd. Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann (V) forklarer, at det var nødvendigt for at finde penge nok til den kommunale service.

– Vi har valgt at stoppe tilskuddet til Ærø Kommune, fordi vi har været nødt til at stramme op i budgettet. Vi har en kabale, som skal gå op, og hvis vi ikke gik ud og fandt besparelser, ville det komme til at gå ud over normeringen i daginstitutionerne og lukning af dagcentre, fortæller Lars Erik Hornemann til Fyns Amts Avis.

Ifølge Svendborgs borgmester var tilskuddet inddelt således, at cirka 1,3 millioner kroner var et direkte tilskud til færgerne, mens cirka 700.000 kroner gik til at friholde færgen og dermed Ærø Kommune for udgiften til havneafgifter.

Som lyn fra en klar himmel

Det årlige tilskud på to millioner kroner fra Svendborg Kommune blev aftalt i 2013, hvor tvillingefærgerne blev samlet på Ærøskøbing-Svendborg-ruten.

LÆS OGSÅ Grænsekontrol udfordrer bornholmerne

Ærøs borgmester Jørgen Otto Jørgensen (S) er både overrasket og skuffet over, at tilskuddet nu bortfalder.

– Det kommer som et lyn fra en klar himmel for mig. Jeg vidste slet ikke, at det var i spil, og at besparelsen allerede træder i kraft 1. januar 2018 er et problem. Jeg så gerne, at vi havde fået et år til at tilpasse os. Vores budget for 2018 ser fornuftigt ud, men overslagsårene kan blive vanskelige, siger Jørgen Otto Jørgensen til Fyns Amts Avis.

På et økonomiudvalgsmøde torsdag besluttede man på Ærø, at man ikke vil genåbne budgettet, men lægge ekstraudgiften ind under færgeområdet. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ærøfærgen mister millioner fra Svendborg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger