Arkivfoto
Arkivfoto
02.10.2017 kl. 12.00

Rapport frikender borgmester for at være inhabil

Gribskovs borgmester var ikke inhabil, da man solgte det gamle rådhus og bibliotek til en privat udvikler, lyder konklusionen i en KL rapport. Oppositionen mener stadig, at der er noget at komme efter.

“Nu må den smædekampagne holde op”, siger borgmester Kim Valentin (V) til lokalavisen Ugeposten, efter en rapport fra KL konkluderer, at han og byrådet ikke var inhabile, da man behandlede salget af kommunale bygninger til en privat udvikler.

Der er tale om Gillelejes gamle rådhus og bygningen "Pyramiden", hvor biblioteket og det lokale museum tidligere havde til huse.

Fire partier, Enhedslisten, Socialdemokratiet, Nytgribskov og Alternativet har tidligere bedt om en uvildig undersøgelse af, om Kim Valentins private erhvervsforhold har spillet ind i salget af bygningerne. Køberen er nemlig kunde i et af Kim Valentins private firmaer, PIVOT Partner.

Klokkeklar KL rapport

Borgmesteren mener, at KL-rapporten er klokkeklar, og at kritikken nu må forstumme.

LÆS OGSÅ Tværkommunale samarbejder vil vokse

"Efter KL-konsulenternes opfattelse har habilitetsovervejelser ikke været relevante forud for Økonomiudvalgets stillingtagen til Humberto Orsini Petersens købstilbud på møde den 26. september 2016. KL-konsulenterne konstaterer, at borgmesteren erklærede sig inhabil i forbindelse med Økonomiudvalgets stillingtagen til Humberto Orsini Petersens købstilbud på møde 26. september 2016 og ikke siden har deltaget i behandling af sager vedrørende ejendommen mv. De interesser, som kan være inhabilitetsbegrundende, er efter KL-konsulenternes vurdering indirekte. Der er således ikke tale om, at borgmesteren selv – eller en nærståede til borgmesteren – har afgivet købstilbud på ejendommene”, står der i rapportens sammenfatning.

Til det siger Kim Valentin til Ugeposten:

– KL-undersøgelsen viser, at byrådet har handlet korrekt, økonomiudvalget har handlet korrekt, og jeg har handlet korrekt og med rettidig omhu. Nu må den smædekampagne holde op, så vi kan få en ordentlig tone i byrådet og i valgkampen igen. Jeg vil opfordre alle til at se fremad i respekt for vores borgere.

Stopper ikke her

Der er dog ikke noget, der tyder på, at sagen stopper her. Socialdemokratiets borgmesterkandidat, Bo Jul Nielsen, mener, rapporten er forudsigelig og ikke kan bruges til noget. Ifølge ham er det ikke selve salget, men hele udbudsprocessen, der skal granskes.

LÆS OGSÅ Erhvervshus Nordjylland har fundet sin formand

– Det er alt, hvad der er foregået forud for salget, der er interessant. For os fire partier, der har ønsket denne undersøgelse, er der ikke ændret noget. Vi har hele tiden ønsket, at Økonomiudvalget skulle tage stilling til, om KL skulle foretage en uvildig undersøgelse af salget og ikke mindst hele udbudsprocessen hvor Kim Valentins tilknytning til den senere køber skal granskes. Så det skal vi stadigvæk tage op i morgen på ØU-mødet – det ændrer denne lyn-undersøgelse, som borgmesteren selv har sat i gang, altså ikke noget ved. Så let slipper vi ikke denne sag, siger Bo Jul Nielsen til Ugeposten. tkn@kl.dk 

Emneord
KKR

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Rapport frikender borgmester for at være inhabil Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger