Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
29.11.2017 kl. 12.08

Nordjysk pilotprojekt hjælper flygtninge ind i foreningsliv

Et nordjysk pilotprojekt har hjulpet 537 flygtninge ind i lokale idrætsforeninger. Bredt samarbejde virker, viser en ny evaluering.

Det er ikke lige til at finde vej i det danske foreningsliv, hvis man kommer hertil som flygtning og ikke kan sproget. Men i det nordjyske har to kommuner sammen med det lokale foreningsliv, asylcentre, sprogskoler og andre aktører knækket noget af koden og hjulpet over 500 flygtninge ind i det lokale foreningsliv.

Det viser en evaluering af projektet "Netværksforeningerne", som Thisted og Vesthimmerland Kommuner har deltaget i, og som DGI står bag.

– Projektet viser tydeligt, at der er et kæmpe potentiale i et netværkssamarbejde, hvor idrætsforeninger og andre lokale aktører sætter sig sammen og finde de gode løsninger, der hjælper flygtninge og asylansøgere. Deltagelse i foreningslivet af en af de vigtige nøgler til integration i det danske samfund – sammen med job og uddannelse. Derfor håber vi i DGI, at flere kommuner griber ideen og ruller modellen ud, lyder det fra Søren Møller, der er formand i DGI.

Også i Thisted Kommune er der udbredt glæde over projektet.

LÆS OGSÅ Minoritetskvinder presses til at sige nej til job og aktivering

– Vi gik ind i Netværksforeningerne, fordi vi kunne se, at vi havde et udviklingspotentiale i forhold til integration af flygtninge i vores foreninger. Med de erfaringer, vi nu har gjort os med Netværksforeningerne, er vi endt ud med en metode for, hvordan vi vil bygge bro mellem flygtninge og idrætsforeninger i kommunen, siger Ole Sørensen, der er chef for kultur- og fritidsforvaltningen.

I Thisted Kommune har man i 2016 ansat en fritidsvejleder, der fungerer som bindeled mellem flygtningene og kommunens foreningsliv. Vejlederen har kortlagt alle fritidstilbuddene i kommunen og derefter spurgt flygtningene, hvilke interesser de har. Derefter har han kontaktet formænd og trænere i foreningerne for at få aftaler på plads, som han har fulgt op på ved at deltage i de første par møder i foreningerne.

Projekt Netværksforeninger

DGI står for projektet, som er finansieret af Poul Due Jensens Fond. Evalueringsrapporten kan læses her.

Du kan desuden læse mere om projektet her.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nordjysk pilotprojekt hjælper flygtninge ind i foreningsliv Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger