Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
28.11.2017 kl. 09.41

Bredt it-samarbejde på danske biblioteker

Biblioteker i 96 danske kommuner har nu taget en fælles it-løsning i brug, der skal gøre samarbejde på tværs af kommuner enklere.

96 af landets 98 kommuner er nu hoppet ombord på en fælles it-platform for bibliotekerne. Fælles Bibliotekssystem, som det hedder, skal hjælpe bibliotekerne med at håndtere både lånere, materialer, reservationer og økonomiske mellemværender.

Ifølge Jørgen Bartholdy, der er bibliotekschef i Skanderborg Kommune og formand for styregruppen bag it-systemet, betyder det nye it-system, at danske biblioteker fastholder deres position som frontløbere inden for ny teknologi.

– Vores nye system vil gøre hverdagen nemmere for medarbejderne, samtidig med at vi har fået opfyldt ønsket om en innovativ, national it-løsning, der gør biblioteksområdet endnu stærkere. Det Fælles Bibliotekssystem retter sig mod såvel folke- som skolebiblioteker, og en stor del af det innovative potentiale ligger i det samarbejde, det kan generere på tværs, siger Jørgen Bartholdy i en pressemeddelelse fra kommunernes it-fællesskab KOMBIT, der har stået for udbuddet.

Historien om den fælles it-løsning tager sin begyndelse helt tilbage i 2013, hvor 88 kommuner satte sig sammen for at købe en ny it-løsning til biblioteksområdet. I 2015 koblede de første kommuner sig på systemet, og i november i år er kommune nummer 96 hoppet på løsningen. Nu mangler blot Sønderborg Kommune, der efter planen sætter stikket i til næste år.

LÆS OGSÅ Fra bogorme til it-hajer
FOR ABONNENTER

Hidtil har de 98 kommuner brugt seks forskellige it-systemer på biblioteksområdet, og den samlede løsning er vicedirektør i KOMBIT Karin Markmann Bentsen ret begejstret for.

– Fælles Bibliotekssystem er et unikt it-projekt, som skaber rammerne for et stort fællesskab på området. Det er glædeligt, at løsningen nu er udrullet til 96 kommuner, og det bliver spændende at følge det fremtidige samarbejde på området, lyder det fra Karin Markmann Bentsen. jki@kl.dk 

Fælles Bibliotekssystem håndterer blandt andet

62 mio. materialer

4,2 mio. lånere

11.000 ansatte på folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre

1300 folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre

Emneord
Biblioteker, It

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Bredt it-samarbejde på danske biblioteker Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger