Foto: Jens Astrup
Foto: Jens Astrup
27.11.2017 kl. 14.03

Sophie Hæstorp trækker sig fra formandskamp

Nordjyden Ulla Astman vandt den interne kamp om at blive Socialdemokratiets kandidat til posten som formand for Danske Regioner. Hovedstadens Sophie Hæstorp Andersen har trukket sit kandidatur.

Formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S) har opgivet at blive formand for Danske Regioner. Dermed er der nu enighed blandt socialdemokraterne om, at Ulla Astman (S), formand for Region Nordjylland, er deres kandidat til at stå spidsen for den magtfulde interesseorganisation.

– Jeg har valgt at trække mit kandidatur, fordi det er vigtigt, at Socialdemokraterne nu stiller med én formandskandidat. Men jeg må også bare konstatere, at man bredt set i regionerne ikke ønsker, at en københavner bliver formand for Danske Regioner, siger Sophie Hæstorp Andersen til Altinget.

Radikale er kongemager

Dermed står kampen om formandsposten i Danske Regioner nu mellem Ulla Astman og Stephanie Lose fra Venstre, som er formand for Region Syddanmark.

Socialdemokratiet løb med formandsposten i fire ud af fem regioner. Alligevel kan socialdemokraterne ikke være sikre på at sætte sig på posten, når der skal vælges en afløser for Bent Hansen (S), der har været formand for Danske Regioner siden regionernes fødsel.

LÆS OGSÅ Departementschef bliver ny ledelsesambassadør

I den 17 mand store bestyrelse gav valget i sidste uge rød og blå blok hver otte pladser, mens Radikale sidder med det sidste og afgørende mandat.

Den Radikales forhandlingsleder, Karin Friis Bach fra Hovedstaden, er endnu ikke kommet med en klar melding om, hvem partiet vil pege på. Radikale vil gå efter mest mulig indflydelse, lyder det.

– Der pågår snak med begge sider, sagde Karin Friis Bach til Dagens Medicin torsdag. gij@kl.dk 

Læs mere om regionernes valg af formand i Danske Kommuner, som udkommer i denne uge.

LÆS OGSÅ Regionsansatte får 5,02 procent i OK-forlig
Emneord
Regionerne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sophie Hæstorp trækker sig fra formandskamp Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger