16.800 landsstævnedeltagere var med i paraden gennem Aalborg by på åbningsaftenen. Trods regnvejret var humøret højt ved ankomsten til Havnefronten. Fotograf Søren Malmose
16.800 landsstævnedeltagere var med i paraden gennem Aalborg by på åbningsaftenen. Trods regnvejret var humøret højt ved ankomsten til Havnefronten. Fotograf Søren Malmose
13.11.2017 kl. 14.11

Svendborg kommer til at tjene penge

De mange deltagere og tilskuere til DGI Landsstævne 2017 skabte et turismeforbrug på næsten 70 millioner kroner i Aalborg. Det svarer til 88 job. Så også på den front kan Svendborg glæde sig til 2021.
tekst Tom Ekeroth

Sommerens landsstævne den 29. juni-2. juli i Aalborg kom hele Aalborg til gode. Det viser en rapport om de turistøkonomiske effekter af landsstævnet, som DGI og Aalborg Events har fået udarbejdet hos Visit Danmark. Rapporten blev offentliggjort 10. november. 

Rapporten viser, at deltagere, tilskuere og andre omkring landsstævnet skabte et turismeforbrug på næsten 70 millioner kroner i Aalborg. Deltagerne bidrog med 36,1 millioner kroner, tilskuere bidrog med 30 millioner kroner, mens frivillige, officielle gæster og andre bidrog med tre millioner kroner.

– Vi er rigtig glade for, at rapporten viser, at motionsevents som DGI Landsstævne giver super god økonomi på mange måder. Det er en god investering for kommunen, og det påvirker erhvervslivet positivt. Samtidig styrker motionsevents både sundheden og sammenhængskraften, siger Søren Brixen, der er administrerende direktør i DGI.

Turismeforbruget gav en række afledte effekter. Blandt andet resulterede forbruget i 81 job (årsværk) i Aalborg-området og syv job på nationalt plan.

LÆS OGSÅ Nedrykning fra Superliga koster kommune millionbeløb

Turismeforbruget gav også en værditilvækst på 35,6 millioner kroner i Aalborg Kommune. Og lokalt blev der skabt et skatteprovenu på 26,2 millioner kroner, hvoraf 5,1 million kroner kan tilskrives kommunale indkomstskatter.

Søren Brixen fremhæver, at ud over turismeforbruget, så har foreningerne i Nordjylland tjent to millioner kroner ved at stille med frivillige.

Med rapporten fra Visit Danmark i bagagen kan Svendborg i endnu højere grad se frem til at blive værtskommune for det næste DGI Landsstævne i 2021.

– At landsstævnet finder sted i Svendborg vil skabe job på Fyn. Det er meget glædeligt, at der også på beskæftigelsesområdet er en positivt gevinst ved at være landsstævnekommune, siger Søren Brixen.

LÆS OGSÅ Kommuner kommer nødlidende foreninger til hjælp

Beregningerne i rapporten er blandt andet baseret på, at deltagere, tilskuere mv. havde godt 120.000 overnatninger og 8.000 endagsbesøg i forbindelse med landsstævnet. I gennemsnit brugte de 382 kroner i døgnet til mad og drikke, overnatning, shopping og transport.

Billetter til selve landsstævnet og til de forskellige show gav en indtægt på 19,3 millioner kroner. Tager man billetindtægterne med, så brugte deltagere, tilskuere mv. i gennemsnit 541 kroner i døgnet. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Svendborg kommer til at tjene penge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger