Snoren til de nye vestvendte ramper ved Holbækmotorvejen/Hveen Boulevard blev klippet i dag. Fra venstre: Lars Prier (DF), formand for Teknisk Udvalg, Anders Olsen, IKEA, Michael Ziegler (K), borgmester, Palle Gyldenløve, Nordea og Thomas Lüscher, City 2.
Snoren til de nye vestvendte ramper ved Holbækmotorvejen/Hveen Boulevard blev klippet i dag. Fra venstre: Lars Prier (DF), formand for Teknisk Udvalg, Anders Olsen, IKEA, Michael Ziegler (K), borgmester, Palle Gyldenløve, Nordea og Thomas Lüscher, City 2.
06.11.2017 kl. 14.22

Kommune finansierer motorvejsramper sammen med IKEA

For første gang har stat, kommune og lokale virksomheder sammen finansieret motorvejsramper – i dag åbnede de nye vestvendte til- og frakørsler på Holbækmotorvejen ved Hveen Boulevard i Høje-Taastrup.
tekst Tom Ekeroth

To nye vestvendte motorvejsramper i Høje Taastrup på Holbækmotorvejen åbnede i dag. Der var i forvejen to østvendte ramper i retning mod København, så nu har borgere og virksomhederne i Høje Taastrup fuld adgang til motorvejen i begge retninger. Siden 2010 er der kommet 9.000 nye arbejdspladser til Høje-Taastrup Kommune, så der er god brug for de nye ramper.

De nye ramper er finansieret af staten, Høje-Taastrup Kommune og tre private virksomheder – City 2, IKEA og Nordea – og det er første gang, at private virksomheder medfinansierer motorvejsramper.

– Vi er i forvejen et trafikalt smørhul, og nu bliver det endnu lettere for kunder, medarbejdere og varer at komme til og fra Høje-Taastrup. Jeg er stolt af, at vi her i Høje-Taastrup Kommune skaber løsninger sammen med virksomhederne, og jeg vil sige stor tak til City 2, IKEA og Nordea, som har været med til at finansiere ramperne, siger borgmester Michael Ziegler (K).

Projektet er en del af Trafikaftalen fra 2014 og er udført af Vejdirektoratet. Den samlede anlægspris er budgetteret til 21,2 millioner kroner. Staten betaler 10,6 millioner kroner, Høje-Taastrup Kommune bidrager med 6,1 million kroner, og de tre virksomheder bidrager med hver 1,5 million kroner.

LÆS OGSÅ København forbyder el-løbehjul

Strækningen af Holbækmotorvejen mellem Klovtofte og Hedehusene blev indviet i 1976 med østvendte ramper, og lige siden har Høje-Taastrup Kommune arbejdet for også at få etableret ramper mod vest.

– Det er også en god dag for borgerne her i Høje-Taastrup, som nu får nemmere ved at komme på arbejde, handle, besøge familie udenbys og alle de andre ting, vi nu kører til og fra i dagligdagen. Samtidig får vi aflastet Roskildevej, hvilket også er en god gevinst, siger formand for Teknisk Udvalg Lars Prier (DF). tek@kl.dk 

Emneord
Trafik, OPP

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune finansierer motorvejsramper sammen med IKEA Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger