Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
06.11.2017 kl. 11.16

Borgmestre: Støjberg må løse narkoproblem

Det er ikke Københavns Kommunes opgave at hjælpe de mange afviste asylsøgere med narkoproblemer, som skaber stigende utryghed på Vesterbro. Frank Jensen (S) og Jesper Christensen (S) har skrevet direkte til Inger Støjberg for at får ministeren til at skride ind.
tekst Tom Ekeroth

Et stigende antal afviste asylsøgere med misbrugsproblemer skaber utryghed på Vesterbro, især i området omkring Den brune Kødby, hvor der er et stofindtagelsesrum. Og det er ikke Københavns Kommunes opgave at hjælpe dem, mener de to socialdemokrater overborgmester Frank Jensen og socialborgmester Jesper Christensen. De har i et brev direkte til udlændinge- og integrationsborgmester Inger Støjberg (V) bedt hende sørge for at udlændingemyndighederne skrider ind. Jesper Christensen siger til Politiken:

– Ministeren må løse den del af opgaven, som hun har ansvar for. Der er behov for at få bragt de her mennesker et andet sted hen, hvis situationen på Vesterbro skal blive tålelig.

Inger Støjberg gør det klart over for Politiken, at der kun er en løsning, når det kommer til de afviste asylsøgere. De skal ud af landet:

– Jeg synes ikke, man skal begynde at opfinde kommunale tiltag for sådanne personer, da det kan få dem til at tro, at der er et alternativ til kravet om at skulle forlade Danmark. Hvis Københavns Kommune oplever problemer eller udfordringer med konkrete udlændige, der er i udsendelsesposition, bør kommunen kontakte politiet og udlændingemyndighederne, skriver ministeren i en mail til Politiken. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Sådan fordeles 600 flygtninge næste år
Emneord
Misbrug, Flygtninge

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmestre: Støjberg må løse narkoproblem Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger