Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
01.11.2017 kl. 16.48

Finansminister klar til at drøfte anlægsloft

Finansminister Kristian Jensen (V) anerkender kommunernes frustrationer over anlægsloftet. Han er klar til at drøfte kommunernes muligheder for at investere.
tekst Rudi Holm

Finansminister Kristian Jensen (V) har stor forståelse for, at kommunerne gerne vil bruge flere penge på anlæg, end det der kan rummes indenfor anlægsloftet. Det fortalte han på et møde i Køge, skriver Dagbladet i Køge.

Her nærmest tryglede to lokale partifæller, formanden for teknik- og miljøudvalget, Mette Jorsø (V), og formanden for skoleudvalget, Helle Poulsen (V), om at få lov til at bygge for mere, end hvad der er tilladt indenfor anlægsloftet.

Mødet foregik på cykelstien udenfor Køge Kommunes for tiden største smertensbarn, Vemmedrupskolen, skriver Dagbladet. 9 ud af skolens 10 bygninger er lukket på grund af skimmelsvamp. Køge Kommune vil gerne rive bygningerne ned og bygge en ny og tidssvarende skole, men det kan man ikke få lov til på grund af anlægsloftet. I stedet skal skolebygningerne renoveres for mindst 60 millioner kroner, og bagefter vil kommunen alligevel stå tilbage med nogle bygninger, der er utidssvarende.  De to lokalpolitikere kalder det tudetosset, at de ikke kan få lov til at investere i helt nye skolebygninger.

– Vi vil se på til næste år, om vi kan give kommunerne lov til mere investering, men det er en stor kabale, når regionerne samtidig bygger sygehuse og gymnasier. Min opgave handler om, hvordan jeg kan lave rum, så kommunerne kan lave udvikling uden, at det fører til overophedning som i 2007. Hvis alle kommunerne fik lov til at bygge alt det, de kan, bliver det svært at få en håndværker, lød svaret fra Kristian Jensen.

LÆS OGSÅ KL blæser til kamp mod forhøjet grundkapitalindskud

Han fortalte, at spørgsmålet om kommunernes anlægsloft skal drøftes mellem regeringen, Danske Regioner og KL til februar.

– I 2016 fik kommunerne lov til at bruge 400 millioner kroner til at bygge køkkener på plejehjemmene, fordi vi ønskede at hjælpe småtspisende ældre, så de kunne dufte den nylavede mad og dermed spise mere. På samme måde kunne man give kommunerne lov til at foretage anlægsinvesteringer, når det gælder undervisning og ældrepleje. Det er en vej at gå på kort sigt, fastslog Kristian Jensen. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Finansminister klar til at drøfte anlægsloft Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger