Borgmester Jørgen Gaarde (S). Arkivfoto
Borgmester Jørgen Gaarde (S). Arkivfoto
31.03.2017 kl. 09.34

Trygge aftaler for fem drenge

Sagen fra Ry, hvor en dreng blev alvorligt forbrændt og fire drenge sidder fængslet, blev behandlet på et lukket møde i byrådet i Skanderborg onsdag aften. Borgmester Jørgen Gaarde (V) skriver et åben brev om sagen.
tekst Tom Ekeroth

”Der er mange børn, forældre og borgere, der spørger til de fem drenge, og hvad der gøres for dem. Af hensyn til drengene og deres familier er det ikke muligt at komme ind på de konkrete aftaler og planer. Imidlertid kan det oplyses, at der sammen med forældrene til alle fem drenge er lavet trygge aftaler for deres undervisning frem til folkeskolens afsluttende prøver og gennemførelsen af disse prøver”, skriver borgmester Jørgen Gaarde i et åben brev om den såkaldt Ry-sag, som onsdag aften blev behandlet på et lukket møde i byrådet.

I brevet skriver borgmesteren blandt andet:

”Mandag den 6. februar 2017 blev desværre en skelsættende dag for alle med relation til Mølleskolen i Ry. En dreng blev alvorligt forbrændt og fire drenge sidder fængslet i sagen, som er velkendt for alle.

Byrådet har på de to seneste møder haft lejlighed til at spørge ind til skolens og kommunens indsats i forhold til drengene, deres familier og elevernes trivsel generelt. Der er stillet rigtig mange spørgsmål, og der er givet meget grundige og dybdegående svar. Af hensyn til drengene og deres familier er det foregået på Byrådets lukkede møde.

I et skoleforløb for den enkelte elev og klasse og på en folkeskole i det hele taget skal man forholde sig til mange udfordringer over tid. Det betyder også, at der træffes mange daglige beslutninger på skole-, klasse og elev-niveau.

Det er derfor også klart, at der undervejs træffes rigtig mange gode beslutninger og valg. Men der er naturligvis også beslutninger og valg, som man efterfølgende vurderer, at man kunne have gjort anderledes. Sådan er det også på Mølleskolen. Det ændrer ikke ved, at ansatte og skole er optaget af at gøre det rigtige”.

Ombudsmandsinstitutionen har netop henvendt sig til Skanderborg Kommune og er i øjeblikket i gang med at afklare, om der på baggrund af sagen er grund til at undersøge Skanderborg Kommunes indsats på myndighedsområdet.

Læs hele brevet her

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Trygge aftaler for fem drenge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger