Sådan kommer Søtorvet til at se ud. Foto/visualisering: CF Møller
Sådan kommer Søtorvet til at se ud. Foto/visualisering: CF Møller
31.03.2017 kl. 09.06

Masser af nye boliger i Silkeborg

Silkeborg er blevet en attraktiv by at investere i. Både AP Pension og Aberdeen Asset Management har valgt Silkeborg til deres næste store boligprojekt.
tekst Tom Ekeroth

Silkeborg kan fra 2020 se frem til at blive hjemby for Midtjyllands højeste beboelsesejendom. Den 70 meter høje bygning ”Papirtårnet” er nyeste skud på stammen af projekter fra kapitalforvalteren Aberdeen Asset Management, der har kigget uden for Københavns grænser for at finde deres næste attraktive udviklingsprojekt.

– Silkeborg har alt det, som vi kigger efter som ejendomsudviklere. Her er smuk natur, et levende byliv og god infrastruktur. Særligt den nye motorvej betyder meget, da det skaber meget bedre muligheder for pendlere. Desuden har Silkeborg en stor base af mennesker med mulighed for og lyst til at flytte ind i et unikt kvalitetsbyggeri som Papirtårnet, siger Michael Schumann fra Aberdeen Asset Management.

Papirtårnet bliver i alt 11.380 kvadratmeter fordelt på 23 etager. Den 70 meter høje bygning vil primært bestå af lyse lejligheder i varierende størrelse. Alle med private altaner og en fantastisk udsigt over Silkeborg by og Søhøjlandet. Derudover vil huset rumme cirka 1.000 kvadratmeter erhvervslokaler og en P-kælder.

Større endnu

Men der er et endnu større projekt på vej i Silkeborg. Søtorvet er navnet på en ny blandet bydel, en ny bypark og et helt nyt byrum – bundet sammen af en ny offentlig rekreativ promenade langs Remstrup Å. Projektet indeholder faciliteter til en dagligvarebutik, cafeer og øvrige butikslejemål, samt cirka 280 boliger fordelt på otte punkthuse i varierende højder.

Det er AP Pension, der står bag projektet, som i alt kommer til at rumme cirka 32.000 kvadratmeter bebyggelse som er tegnet af C.F. Møller.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Masser af nye boliger i Silkeborg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger