30.03.2017 kl. 12.58

Nye politianmeldelser i Slagelse

En offentliggjort dagsorden fra et økonomiudvalgsmøde i Slagelse Kommune koster nu udvalgsmedlemmer og kommunaldirektør en politianmeldelse.

Hele byrådet er meldt til politiet for brud på tavshedspligten, og nu bliver medlemmerne af Økonomiudvalget meldt til politiet endnu engang. Også for brud på tavshedspligten.

Det er den foreløbige udvikling i sagen fra Slagelse, hvor byrådsmedlem Helle Blak (SF) er under mistanke for at have misbrugt offentlige midler i sit arbejde som institutionsleder i kommunen.

Undervejs i sagen har lokalavisen Sjællandske jævnligt kunnet bringe oplysninger om sagen. I flere tilfælde inden hovedpersonen Helle Blak selv var blevet informeret om udviklingen. Blandt andet at kommunen påtænkte at fyre Blak fra sit arbejde. For at få politiet til at efterforske, hvem der lækkede oplysninger til medierne, anmeldte borgmester Stén Knuth (V) hele byrådet – inklusiv sig selv – til politiet.

Inden den efterforskning er afsluttet, har Enhedslisten nu anmeldt medlemmerne af Økonomiudvalget og kommunaldirektør Jane Wiis til politiet. Det skriver Sjællandske torsdag.

Klokket i det

Den seneste politianmeldelse kommer, fordi Økonomiudvalget ”har klokket i det”, som Enhedslistens to byrådsmedlemmer siger til Sjællandske torsdag.

I en dagsorden offentliggjort den 15. marts på kommunens hjemmeside kan man nemlig læse, at Økonomiudvalget på et møde den 20. marts skal diskutere sagen. I dagsordenen står der desuden, at Økonomiudvalget allerede den 28. februar blev orienteret om, at kommunen havde planer om at fyre Helle Blak.

Den oplysning skulle ikke have været på den åbne dagsorden, mener Enhedslistens to byrådsmedlemmer Jørn Melchior Nielsen og Thomas Clausen, fordi kun Økonomiudvalget formelt havde fået oplysningen om den påtænkte fyring. På trods af at man, før dagsordenen blev offentliggjort, kunne læse om sagen i medierne.

Men med offentliggørelsen af dagsordenen kom økonomiudvalget til at lække en fortrolig oplysning, mener Enhedslisten. Og det koster altså en politianmeldelse.

Allerede ude i offentligheden

Borgmester Stén Knuth svarer i en mail til Sjællandske:

– Forvaltningen vurderede, at der ikke var oplysninger i initiativsagen, som ikke allerede var kommet til offentlighedens kendskab, og fandt derfor ikke grundlag for at lukke sagen, skriver borgmesteren til Sjællandske.

Selv om ingen andre end Økonomiudvalget formelt var blevet orienteret, om at Slagelse Kommune overvejede at fyre Helle Blak, så var oplysningen allerede ude i offentligheden. Dagen efter Økonomiudvalget blev orienteret, kunne man nemlig i Sjællandske læse om sagen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nye politianmeldelser i Slagelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger