30.03.2017 kl. 11.28

Medier vil hive unge i stemmeboksen

En række af Danmarks største medier har indgået et samarbejde, der skal løfte stemmeprocenten hos de unge. Det er vores pligt, siger chefredaktør.

Et nyt samarbejde mellem en række landsdækkende og regionale medier og Syddansk Universitet skal forsøge at få de unge vælgere til at interessere sig for kommunalvalget til november. Ambitionen er at få løftet stemmeprocenten blandt de 18-25 årige op til 80 procent.

Samarbejdet består af DR, DR Fyn, TV2, TV2 Fyn, Syddansk Universitet og Jysk Fynske Medier. Sidstnævntes ansvarshavende chefredaktør mener, at licensfinansierede medier og medier, der får mediestøtte, har pligt til at understøtte demokratiet.

– Det er kernestof for os som medier at understøtte demokratiet. Vi leverer det, vi kan kalde demokratiets fundament i form af oplysning, debat og journalistisk, der fortæller om, hvad der foregår i vores samfund. Og vi har en forpligtelse til at sikre, at vi leverer det til alle danskere – også de unge, siger chefredaktør for Jysk Fynske Medier Troels Mylenberg til fyens.dk.

Skal aktivere de unge

Projektet har arbejdstitlen "Det fynske demokrati- og medieprojekt", og planen er, at de unge skal inddrages og være med til at arbejde med formidling og styre debatter på de sociale medier. Håbet er, at de unges engagement og viden om medier og demokrati bliver øget, og at de dermed bliver mere tilbøjelige til at deltage i kommunalvalget til november.

Samtidig håber medierne, at de kan bruge projektet til at blive klogere på, hvordan unge bruger medierne. En målgruppe, som de traditionelle medier har mere end svært ved at få fat i.

– Vi skal nu til at arbejde med, hvordan vi får de unge i tale, men vi ved allerede, at vi skal derud, hvor de er. Vi er allerede gode til at stå for vælgermøder på gymnasier og komme i kontakt med dem, der allerede er ungdomspolitisk interesserede. Det, vi ikke er gode til, er at være derude hos dem, der er ligeglade. Dem som ikke har fået øjnene op for, at det er vigtigt. Og det er ikke dem, der rækker hånden op i samfundsfag eller sidder i elevrådet, siger Troels Mylenberg.

Ved sidste kommunalvalg i 2013 stemte under 60 procent af de 19-29 årige.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Medier vil hive unge i stemmeboksen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger