Fingerplan 2013 gør at Solrød mangler arealer til boliger og erhverv. Foto: Erhvervsministeriet
Fingerplan 2013 gør at Solrød mangler arealer til boliger og erhverv. Foto: Erhvervsministeriet
29.03.2017 kl. 10.18

Revision af Fingerplan trænger sig på

Solrøds borgmester opfordrer i et brev erhvervsministeren til at sætte gang i arbejdet med Fingerplan 2017 for at fremme væksten.
tekst Tom Ekeroth

Er Regeringen klar til at fjerne det, der hæmmer væksten i Fingerplan 2013? Det spørgsmål stiller borgmester i Solrød Kommune Niels Hörup (V) i et brev til erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). 

Borgmesteren deltog i november sidste år sammen med 28 andre borgmestre fra fingerplanskommunerne i Hovedstadsområdet i et møde om netop Fingerplan 2013, der er den overordnede ramme for hovedstadskommunernes fysiske planlægning og udvikling. Her lød meldingen fra daværende erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), at et udkast til Fingerplan 2017 snarligt skulle sendes i offentlig høring. 

– Både den tidligere og den nuværende regering har sat vækst på dagsordenen, og denne vækstdagsorden bakker jeg naturligvis op om. Men nu skriver vi slut marts, og et forslag til revision af Fingerplan 2013 er endnu ikke blevet sendt i offentlig høring. En revision af Fingerplan 2013 er fortsat en nødvendighed, fordi der i planen er en række restriktioner, der begrænser både Solrød Kommune og resten af de 28 fingerplankommuners muligheder for vækst- og udviklingsinitiativer, siger Niels Hörup.

Borgmesteren spørger derfor i sit brev til erhvervsministeren, om Regeringen er klar til at fjerne væksthæmmerne i Fingerplan 2013 til gavn for udvikling af hovedstadsområdet og i givet fald hvornår?

For Solrød Kommune betyder restriktionerne i den nuværende Fingerplan 2013, at kommunen er ved at løbe tør for arealer til både bolig og erhverv. Konkret foreslog Solrød Kommune derfor i efteråret 2016, at det indeklemte areal mellem den udbyggede Køge Bugt Motorvej og den nye jernbaneforbindelse mellem København og Ringsted kan omdannes til erhvervsareal, da det ikke længere er hensigtsmæssigt til landbrugsjord. Ligeledes foreslår Solrød Kommune, at arealet både nord og øst for Solrød Landsby kan omdannes til byzone, så der kan bygges boliger i stedet for den nuværende status som landzone.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Revision af Fingerplan trænger sig på Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger