Afholdelsen af EM i OK Jolle I Faaborg den 25.-29. juli er støttet af Faaborg-Midtfyn Kommune og Sport Event Fyn. Foto: Søren Svarre
Afholdelsen af EM i OK Jolle I Faaborg den 25.-29. juli er støttet af Faaborg-Midtfyn Kommune og Sport Event Fyn. Foto: Søren Svarre
27.03.2017 kl. 10.07

Faaborg får EM for OK Joller

Faaborg bliver vært for EM OK Jolle fra den 25.-29. juli. Faaborg-Midtfyn Kommune støtter eventen, hvor man regner med deltagelse af 150 sejlere. Borgmester Christian Thygesen ser det som en mulighed for at gavne den lokale turisme.
tekst Tom Ekeroth

Det lykkedes, i konkurrence med andre førende danske sejlklubber og byer, at hente EM OK Jolle til Faaborg og Det Sydfynske Øhav. Borgmester Christian Thygesen (V) glæder sig over den synlighed, som EM vil skabe.

– Vores ønske er at udvikle vores kommune sammen med borgerne, erhvervslivet og foreningslivet og skabe begivenheder, der understøtter og fremhæver hver egns unikke styrker. Og netop EM i OK Jolle er med til at skabe synlighed for Faaborgegnen og styrke Det Sydfynske Øhav som destination for sejlsport og aktiv ferieturisme, siger borgmester Christian Thygesen (V).

Formanden for Faaborg Sejlklub Jakob Frost er selvfølgelig lige så begejstret.

– Jeg glæder mig helt vildt over, at vi får EM i OK Jolle til byen, og at vi sammen kan vise Faaborgs forcer og herligheder frem til et internationalt publikum. Det er absolut noget af det største, vi kan være værter for inden for europæisk sejlsport. Og så er det et ekstra plus, at vi kan give vores forsvarende europamester Bo Petersen mulighed for at forsvare titlen på hjemmebane lige her, hvor han startede sin karriere, siger han.

I fuld gang

Sammen med Faaborg Sejlklub er kommunen i fuld gang med alle forberedelserne til EM. Praktisk skal der planlægges baner på vandet og organiseres underholdende aktiviteter for alle aldre til lands og til vands. Og ikke bare i forhold til tilskuerne, men også over for sejlerne og deres familier, der skal appellere til, at de får endnu flere skønne oplevelser fra vores egn med sig hjem og forhåbentlig give dem lyst til at tilbringe lidt flere dage på Faaborgegnen med oplevelser i særklasse på både øerne, øhavet, Faaborg by og hele egnens seværdigheder.

OK-Jolle er Danmarks største jolleklasse for voksne. Klassen har over 150 aktive medlemmer i Danmark, og de seneste 10 år er klassen vokset støt hvert år. OK Jollen er en dansk konstruktion, der har fået international udbredelse. Det danske OK-jolle-felt er kendetegnet ved at have en talrig og meget talentfuld ”elite” på internationalt niveau.

Faaborg sejlklub stiller selv med flere deltagere, heri blandt nuværende europamester Bo Petersen, der startede sin sejlsportskarriere i Faaborg Sejlklub. Faaborg-Midtfyn Kommune har hele syv lystbådehavne og alene Faaborg Havn har ca. 13.000 gæstende sejlbåde årligt. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Faaborg får EM for OK Joller Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger