Slagelses borgmester Stén Knuth (V). Arkivfoto
Slagelses borgmester Stén Knuth (V). Arkivfoto
22.03.2017 kl. 11.06

Borgmester melder sig selv til politiet

Slagelses borgmester Stén Knuth (V) har meldt sig selv og resten af byrådet til politiet, der nu skal efterforske, hvordan fortrolige oplysninger om fyringssag endte i pressen.

Et samlet byråd inklusiv borgmesteren selv er blevet meldt til politiet af Slagelses Venstre-borgmester Stén Knuth, efter oplysninger om byrådsmedlemmet Helle Blak (SF) endte på forsiden af lokalavisen. Det skriver Sjællandske i dag onsdag.

Helle Blak blev i starten af marts ifølge Dagbladet BT anmeldt til politiet for ”lemfældig brug af offentlige midler”. Ud over at være byrådsmedlem i Slagelse for SF er Helle Blak også ansat i Slagelse Kommune som leder af to væresteder for børn og unge. Det er kritisable forhold i de to væresteders regnskaber, der angiveligt har foranlediget kommunen til at politianmelde hende.

Mens sagen gik for lukkede døre i kommunen, blev fortrolige oplysninger lækket til flere forskellige medier, og det er den eller de lækager, som politiet nu skal efterforske. Anmeldelsen kommer efter et enigt økonomiudvalg mandag stemte for at lade politiet efterforske bruddene på tavshedspligten.

– Det er en meget utryg situation, når fortrolige oplysninger kan gå af sted på den måde. Det er foruroligende, at nogle bryder deres tavshedspligt, siger borgmester Stén Knuth til Sjællandske onsdag.

Lækagen betød, at Helle Blak kunne læse om både interne undersøgelser, sin planlagte fyring og politianmeldelse i medierne, før hun selv fik besked fra kommunen.

Lækagerne

  • Den 28. februar blev økonomiudvalget orienteret om, at virksomhedsleder Helle Blak påtænkes afskediget af Slagelse Kommune. Dagen efter kunne oplysninger fra orienteringen læses i Sjællandske.
  • Den 7. marts blev byrådet orienteret om, at Slagelse Kommune havde anmeldt Helle Blak til politiet. Orienteringen bar overskriften, stærk fortrolig information. Dagen efter kunne Sjællandske igen viderebringe oplysningerne.

Kilde: Slagelse Kommune. Indstilling til økonomiudvalgsmøde den 20. marts 2017.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester melder sig selv til politiet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger