Arkivfoto
Arkivfoto
18.05.2017 kl. 08.45

Tidligere skattechef: Undersøgelse er overflødig

Det er overflødigt med en undersøgelse, der skal placere ansvaret for Skats manglende inddrivelse af milliardgæld, mener tidligere skattechef og tidligere borgmester i Allerød Erik Lund.
tekst Tom Ekeroth

Et bredt flertal i Folketinget ønsker at få nedsat en undersøgelseskommission, der skal placere et ansvar for de senere års skandalesager i Skat. Senest har en opgørelse vist, at danskerne har en gæld til det offentlige på 100 milliarder kroner.

Men en undersøgelseskommission er overflødig og spild af tid og penge. Det mener den tidligere chef i Skat, Erik Lund (K), der er tidligere borgmester og som stadig i dag sidder i byrådet i Allerød Kommune.

– Det er klokkeklart, hvem der har ansvaret. Det har Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti, der stemte for lovforslaget om at flytte inddrivelsen fra kommunerne til Skat. Vi var flere, der advarede om faren ved den nye ordning, men dengang ville ingen lytte. Det vil de nu, men alligevel fastholder de, at Skat skal stå for inddrivelsen. Det kommer aldrig til at fungere. Skat har ikke de nødvendige kompetencer, siger Erik Lund til TV 2.

Idéen om Skat skulle inddrive gæld opstod omkring 2005. Opgaven lå den gang hos blandt andet kommunerne og politiet, men det daværende Told- og Skattestyrelsen besluttede, at det var for tung en opgave.

Emneord
Skat

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tidligere skattechef: Undersøgelse er overflødig Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger