Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
18.05.2017 kl. 16.09

Plejecenter på en ny måde i Gribskov

Gribskov Kommune og OK-Fonden står bag 72 nye plejeboliger i Gilleleje. ATP Ejendomme opfører byggeriet og udlejer de færdige bygninger til OK-Fonden, der skal drive centret.

Gribskov Kommuner sælger godt 31 hektar jord i området Bavne Ager Vest, hvor ATP Ejendomme skal opføre 72 nye plejeboliger, der efterfølgende skal lejes ud til OK-Fonden, som skal drive plejecenteret.

Borgmester Kim Valentin (V) mener, at det er den helt rigtige løsning for kommunen og borgerne.

– Det er et samarbejde, som direkte kommer vores mange ældre borgere til gavn, fordi vi får opført et nyt og moderne plejecenter med tilhørende nye seniorboliger. Vi viser, at vi med aftalen tænker både langsigtet og i nye løsninger, fordi vi skaber boliger, som efterspørges af fremtidens ældre. Samtidig kan alle borgere i Gribskov glæde sig over, at udviklingen af Bavne Ager giver penge i kommunekassen og medvirker til den vækst, som både gavner erhvervslivet og giver jobmuligheder til flere, siger borgmester Kim Valentin.

Til samme pris

Ifølge aftalen bliver det ikke dyrere for borgerne og Gribskov end tilsvarende kommunale plejetilbud. Gribskov Kommune betaler udelukkende for de beboere, som selv vælger at bo på det nye plejecenter.

LÆS OGSÅ Kommuner sjusker med brandsikkerheden i plejeboliger

OK-Fonden, der kommer til at forestå den overordnede planlægning og drift af det kommende plejecenter, er en non-profit organisation, som bygger og driver seniorbofællesskaber, plejehjem, psykiatriske bo- og behandlingssteder og hospicer i Danmark.

– Kombinationen med senior- og plejeboliger betyder, at vi over tid kan give mennesker mulighed for at blive i deres private bolig livet ud – også hvis man får behov for hjælp og pleje. I plejeboligerne lægger vi afgørende vægt på hjemlighed, samtidig med at vi sikrer, at boligerne er egnede til mennesker med demens, siger OK-Fondens administrerende direktør, Paul Erik Weidemann.

Det er Seniorbolig Danmark, et datterselskab i ATP Ejendomme, der opfører plejecentret. Projektet er betinget af, at Seniorbolig Danmark kan få udført byggeriet til et beløb, som gør det muligt, at OK-Fonden kan indgå en prismæssigt konkurrencedygtig lejeaftale for bygningerne.

– Projektet er et godt eksempel på en investering i vores danske boligstrategi, hvor vi både kan se muligheden for et langsigtet og stabilt afkast til gavn for vores medlemmer, samtidig med at vi bidrager til at løse en vigtig samfundsopgave, siger adm. direktør Michael Nielsen fra ATP Ejendomme. 

LÆS OGSÅ Seniorbofællesskab i ny naturbydel skal inspirere andre

Ny måde

En fordel ved denne måde at få plejeboliger på er også, at det ikke belaster kommunens anlægsbudget.

– Det her er en ny måde at lave plejecenter på. Det væsentlige for os er, at vi får plejehjemspladserne af høj kvalitet til samme pris, som de ellers ville koste os. Det er vi godt tilfredse med. Vi får finansieret og bygget uden at belaste anlægsrammen. Samtidig får vi penge i kassen fra jordsalget, siger borgmesteren. 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Plejecenter på en ny måde i Gribskov Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger