Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
18.05.2017 kl. 08.50

Kommunale og regionale medarbejdere flytter sammen

Borgerne i og omkring Tønder kommer i fremtiden måske til at opleve, at Region Syddanmarks skadeklinik og daghospital smelter sammen med Tønder Kommunes sygeplejeklinik og akutfunktion.
tekst Tom Ekeroth

Sygeplejerskerne i regionens skadeklinik og daghospital samt sygeplejerskerne i den kommunale sygeplejeklinik og akutfunktion kommer til at arbejde tæt sammen fremover.

Regionens skadeklinik er et alternativ til skadestuen, hvor patienter kan få behandlet mindre skader, mens dagshospitalet behandler patienter, der eksempelvis lider af diabetes og knogleskørhed.

Kommunens sygeplejeklinik og akutfunktionen giver sygepleje til borgere med helbredsproblemer og understøtter de opgaver, som hjemmeplejen løser i kommunen.

Region Syddanmark og Tønder Kommune har indgået et samarbejde, der skal gøre det kommunale såvel som det regionale tilbud bedre og mere sammenhængende.

Nøglen til det hedder samdrift, og det består i al sin enkelthed i, at sygeplejerskerne skal kunne hjælpe hinanden i det daglige arbejde og dele viden. Det kan være i form af rådgivning og aflastning i travle perioder.

Godt for borgerne

Formand for Tønder Kommunes Sundhedsudvalg Irene Holk Lund (V) er begejstret for samarbejdet.

– Vi glæder os af to årsager. Vi vil gerne skabe de bedst mulige tilbud for vores borgere i det nære sundhedsvæsen, og med det nye samarbejde gør vi netop det. Samtidig er vi med til at styrke sygehuset i Tønder som et omdrejningspunkt for sundhedstilbuddene i vores område, hvilket forhåbentligt kan være med til at fremtidssikre det.

Tage Petersen (V), der er formand for regionens Sundhedssamordningsudvalg ser masser af potentiale i projektet:

– Jeg synes, vores aftale med Tønder Kommune er voldsomt spændende. Vi har tegnet stregerne til et samarbejde, der har nogle perspektiver, som hele landet har interesse i at følge med i. Vi forsøger at viske grænserne ud mellem det regionale og det kommunale, så patienterne får det optimale ud af vores tilbud.

Projektet starter for alvor i efteråret 2017, hvor de kommunale og regionale medarbejdere skal flytte sammen.

I starten af 2018 begynder det egentlige samarbejde, hvor medarbejderne skal arbejde sammen som ét team.

Emneord
Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunale og regionale medarbejdere flytter sammen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger