Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
17.05.2017 kl. 15.11

Sagsbehandling af byggesager dyrest i Hørsholm

Der er stor forskel på timeprisen for sagsbehandling af en byggesag alt efter, hvilken kommune du bor i. Priserne varierer fra 0 kroner og op til 914 kroner. Kommuner i Region Hovedstaden har de dyreste priser. Den store prisforskel undrer Dansk Byggeri.
tekst Sille Olsen

Med en timepris på 914 kroner er Hørsholm den kommune, hvor timeprisen er højest.. Den billigste kommune er Mariagerfjord, hvor timeprisen ligger på 307 kroner. Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri.

− Arbejdet er det samme, og kravene i lovgivningen er ens, så det er påfaldende, at der er så stor forskel. Kommunalt selvstyre kan jo være en af forklaringerne, men set som ansøger kan man godt undre sig over, at Mariagerfjord kan gøre det for en tredjedel af, hvad Hørsholm kan. Det er selvfølgelig svært at vide, om Hørsholm ekspederer sagerne så meget hurtigere end Mariagerfjord, at den endelige regning ender på det samme, men det ville nu overraske mig, hvis det var tilfældet, siger erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri Torben Liborius.

Brugerbetaling koster

I Hørsholm Kommune har de valgt at lade betalingen for sagsbehandlingen være brugerbetalt, fremfor at lade den være betalt over skatten. Det er grunden til den høje pris lyder forklaringen.

− Vi har et princip om størst mulig grad af brugerbetaling. Den som bruger ydelsen skal også være den der betaler for den – og på den måde holder vi også skatten nede, siger formanden for Miljø- og Planlægningsudvalget Peter Antonsen(Lokal).

LÆS OGSÅ Hørsholm igen i år dyrest med byggesager

I alt tager 70 kommuner en timepris for sagsbehandling af byggesager. 22 kommuner har slet ikke nogen pris, fire kommuner opkræver kun betaling for bestemt boligtyper mens to kommuner har en fast pris på 1000 kroner.

Den gennemsnitlige timepris i kommunerne i Region Sjælland ligger på 568 kroner, og i Region Nordjylland ligger den på 526 kroner. Det betyder, at den gennemsnitlige pris i kommunerne i de to regioner ligger under landsgennemsnittet på 615,40 kroner. Gennemsnitsprisen i de kommuner i de resterende tre regioner ligger alle over landsgennemsnittet. Kommunerne i Region Hovedstaden har den højeste gennemsnitlige pris på 694 kroner. 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sagsbehandling af byggesager dyrest i Hørsholm Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger