Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
17.05.2017 kl. 10.08

Rådmand vil have fem nye skoler

Aarhus oplever en kraftig vækst i befolkningen. Det betyder, at elevtallet vil stige med 12.000 over de næste 20 år. Det kræver fem nye skoler, mener rådmand Bünyamin Simsek (V).
tekst Tom Ekeroth

Der bliver flere og flere aarhusianere. Kommunen har i dag 332.000 indbyggere, og befolkningstallet ventes at stige med 4.000 om året.

– Elevtallet i Aarhus ventes over de næste 20 år at stige med 12.000 børn. Det er lige så mange elever, som går i skole i en by som Esbjerg. Og vi kan ikke blive ved med at udvide de eksisterende skoler med knopskydninger, siger rådmand Bünyamin Simsek (V) til Aarhus Onsdag.

Han mener, at der skal bygges fem nye skoler over de næste ti år.

Der er åbnet nye skoler i 2008 og 2016, men det var i begge tilfælde erstatninger for eksisterende skoler. Der er ikke bygget en skole ekstra siden 1976, men i en årrække var det heller ikke nødvendigt, fordi børnetallet faldt. Men nu kan væksten ikke længere klares med tilbygninger på de enkelte skoler:

LÆS OGSÅ Ny hjemmeside for skolebyggerier
FOR ABONNENTER

– Nu vender udviklingen, og med stigende børnetal er vi nødt til at tage langt mere hensyn til skolekapaciteten i vores byudvikling, mener børn- og ungerådmanden.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Rådmand vil have fem nye skoler Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger