Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
17.05.2017 kl. 10.32

Borgmester vil bruge flere penge på efterskoler

Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) vil bruge flere kommunale midler til at sende unge på efterskole. Det er også et godt alternativ til anbringelse, mener han.
tekst Tom Ekeroth

I dag visiterer Kolding Kommune omkring 70 børn, som får betalt efterskoleophold. Borgmester Jørn Pedersen (V) siger til bladet Efterskolen:

– Vi oplever det som en stor succes, fordi de unge kommer styrket tilbage. Efterskolen kan give de unge en ny start, ny tro på sig selv og selvtillid. Det vil vi gerne udbrede til flere børn fra familier, som ikke selv har råd til at betale for opholdet.

Jørn Pedersen vil gerne bruge efterskolen som et alternativ til anbringelse. Han mener, at det ofte er et en bedre løsning end et dyrt opholdssted:

– For kan de unge rummes på efterskolen, så ved vi fra forskning, at det løfter det samlede niveau i klassen og den enkelte unge. Chancen for at de her børn løftes mere i en almindelig klasse på en efterskole, er større end hvis de kun går sammen med ligesindede, som måske også har problemer, siger borgmesteren til Efterskolen. To af hans egne børn har været på efterskole, og det har han også selv.

LÆS OGSÅ Gentofte opgiver at få fingre i mærskmilliarder

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester vil bruge flere penge på efterskoler Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger