Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
16.05.2017 kl. 07.00

Spil og leg får overvægtige børn i sving

Mariagerfjord Kommune har gode erfaringer med et behandlingstilbud for overvægtige børn og unge. De kommer oftere op af sofaen og ned i vægt, når de får en aktivitetsmåler om håndleddet.
tekst Tom Ekeroth

I forbindelse med ”Så letter vi”, som er et behandlingstilbud for overvægtige børn og unge, blev 90 børn og unge i alderen 6-16 år udstyret med en aktivitetsmåler, som registrerer deres bevægelser og giver besked, når det er tid til at bevæge sig. Resultaterne er opsigtsvækkende og unikke i en dansk kontekst.

De gode erfaringer skal komme alle overvægtige børn til gode. Derfor inviterer Mariagerfjord Kommune nu fagfolk fra landets øvrige kommuner til en konference, der stiller skarpt på, hvordan aktivitetsmålere kan blive et effektivt våben i kampen om få overvægtige børn til at bevæge sig mere.

Sundhedsvejlederne Stinne Pauls og Anders Ring startede i januar 2014 "Så letter vi", Mariagerfjord Kommunes tilbud til overvægtige børn og unge. I dag har de 90 børn og familier i behandling, hvoraf 85 pct. af børnene taber sig.

Skriv hvad du søger