Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
16.05.2017 kl. 10.57

Plejehjem i Aarhus – nu med pindsvin

Beboerne på plejehjem i Aarhus får et stort ønske opfyldt, når der bliver sat pindsvin ud på de grønne arealer til glæde for beboerne. I alt er 32 pindsvin kommet ud til aarhusianske plejehjem.
tekst Tom Ekeroth

De er så søde, de stikker og er forbundet med grønt græs, vandskål og sommer: Pindsvinene kommer. Beboerne på Plejehjemmet Solbjerg ved Aarhus får nu deres ønske opfyldt, når fire pindsvin bliver sat ud på de grønne arealer.

Oplevelsesmedarbejdere i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune har lavet aftalen med den frivillige forening Pindsvinenes Venner, som leverer pindsvin til i alt ni plejehjem.

– Beboerne på plejehjem skal have mulighed for oplevelser og aktiviteter i deres liv. Det kan let blive kedeligt og ensomt, og der får oplevelsesmedarbejderne sammen med medarbejderne virkelig skabt nogle konkrete tiltag ud fra beboernes ønsker. Udover at plejehjemmene kan holde marsvin eller pungrotter indendørs som kæledyr, så er det naturlige dyreliv bare til at blive glad af, siger Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg.

Plejehjemmet Solbjerg har daginstitutionen Kærgården som naboer, og børnene er også spændte og deltager, når pindsvinene bliver sat ud. Håbet er, at pindsvinene kan være med til at skabe et bånd mellem børn og ældre, hvor de i pasningen får en fælles interesse og et fælles ansvar.

LÆS OGSÅ Nyt ældretilsyn famler efter kontrolredskaber
FOR ABONNENTER

Pindsvinenes Venner har haft de fire pindsvin i hi vinteren over, og de er nu klar til at komme ud i lokalområdet:

– Det er første gang, vi har lavet en aftale i denne målestok. Det er rigtig dejligt for pindsvinene, for plejehjemmene har ofte grønne områder, og det skaber samtidig en oplevelse for de ældre, siger Kenneth Jensen, plejer og frivillig, Pindsvinenes Venner.

Plejehjem i Kolt, Tranbjerg og Rosenvang har også fået pindsvin i sidste uge, og i alt er der givet 32 pindsvin til de aarhusianske plejehjem. Det vigtigste krav til plejehjemmene er, at de giver pindsvinene noget natur, og at pindsvinene får rent vand og i starten bliver støttet med lidt foder. Pindsvinene er ønsket af beboerne på alle de godkendte plejehjem, der glæder sig til kontinuerligt liv i haverne.

Emneord
Ældre

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Plejehjem i Aarhus – nu med pindsvin Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger