Foto: Københavns Kommune
Foto: Københavns Kommune
16.05.2017 kl. 10.18

Borgmester vil tvangsfjerne tidligere

Anna Mee Allerslev (R) vil tvangsfjerne hurtigere for at forhindre social kontrol.
tekst Tom Ekeroth

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) har netop modtaget en række anbefalinger til at forebygge social kontrol med børn og unge. Anbefalingerne kommer fra en ekspertgruppe, som Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen i København nedsatte i efteråret 2016 – en ekspertgruppe, der fik til opgave at levere anbefalinger til indsatsen mod social kontrol i København.

Integrationsborgmesteren er tilfreds med anbefalingerne, men siger til Berlingske, at hun også vil fokusere på tvangsfjernelser og manglende underretninger:

– Nogle gange skal der sættes langt hurtigere ind. Ikke med 117 socialrådgivere og psykologer. Nogle underretninger skal føre til tvangsfjernelse hurtigere end i dag. Jeg tror, man skal tvangsfjerne meget tidligere end i dag, siger Anna Mee Allerslev.

Borgmesteren siger også:

LÆS OGSÅ Tidligere skatteminister bliver formand for nyt integrationsråd i København

– Det nye mantra er, at man nærmest ikke tvangsfjerner børn, og jeg accepterer, at det er den faglige vurdering, men jeg kan konstatere, at jeg blandt danske og etniske familier oplever situationer, hvor både fagpersonale og de unge siger: "Hvorfor blev jeg ikke tvangsfjernet noget før?"

Social kontrol

Københavns Kommune definerer social kontrol sådan:

"Der er tale om social kontrol, når unge udsættes for kontrol og sanktioner for at få dem til at opføre sig på en bestemt måde, som familien har udstukket, og dette overskrider dansk lovgivning og FN’s børnekonvention. Det gælder f.eks. unges frihed til selv at vælge venner, fritidsaktiviteter, religion, uddannelse, kæreste eller ægtefælle."

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester vil tvangsfjerne tidligere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger