10.05.2017 kl. 11.08

Fem Venstre-politikere vil udflytte statslige arbejdspladser

I en kronik i Jyllands-Posten foreslår fem folketingsmedlemmer fra Venstre, at tre styrelser skal udflyttes til provinsen i år. Landdistrikternes Fællesråd bakker op.
tekst Rasmus Eiby

Regeringen bør allerede nu gå i gang med at rykke flere statslige arbejdspladser fra København ud i resten af landet. Det slår fem medlemmer af Venstres folketingsgruppe fast i en kronik i Jyllands-Posten onsdag. Det skriver Ritzau.

Regeringen har allerede planer om at fortsætte udflytningen af statslige arbejdspladser i 2018, men der er ingen grund til at vente så længe, lyder det fra blandt andre innovationsordfører Eva Kjer Hansen (V), der står bag kronikken sammen med partifællerne Preben Bang Henriksen, Carl Holst, Anni Matthiesen og Hans Christian Schmidt.

De foreslår, at Erhvervsstyrelsen rykkes til Silkeborg eller Nykøbing Falster, hvor den i forvejen har afdelinger. Samtidig foreslår de, at Bygningsstyrelsen rykkes til Skanderborg, og Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte vil de også have til provinsen.

Opbakning fra landdistrikterne

Folketingsmedlemmer får opbakning af Landdistrikternes Fællesråd, der repræsenterer 47 kommuner.

LÆS OGSÅ Fællesråd vil redde statslige arbejdspladser i provinsen
FOR ABONNENTER

− Jeg er meget glad for, at en række af Venstres folketingsmedlemmer kommer med et forslag, der i bund og grund handler om at sikre en bedre balance i fordelingen af statslige arbejdspladser, siger næstformand for Landdistrikternes Fællesråd, Karsten Gram og tilføjer:

− Statslige institutioner løser opgaver for borgere og virksomheder i hele landet. Derfor bør arbejdspladserne også være fordelt i hele landet, siger han.

Udflytningen af 3.000 statslige arbejdspladser, som den daværende Venstre-regering præsenterede i 2015, er ifølge Landdistrikternes Fællesråd en stor succes.

− Jeg har aldrig været et sekund i tvivl om, at udflytningen af statslige arbejdspladser ville blive en stor succes, og jeg hæfter mig særligt ved, at det har vist sig, at der er mange kvalificerede ansøgere til de stillinger, der har været slået op. En statusredegørelse fra oktober 2016 viste, at der til knap 1.100 stillinger har været godt 21.000 ansøgere, siger næstformanden.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fem Venstre-politikere vil udflytte statslige arbejdspladser Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger