Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.05.2017 kl. 11.18

Socialt snyd for 6,5 millioner stoppet

Ringkøbing-Skjern Kommunes kontrolgruppe har opdaget socialt snyd for 6,5 millioner kroner.
tekst Sille Olsen

To medarbejdere fra Ringkøbing-Skjern Kommunes kontrolgruppe var i 2016 med til at stoppe socialt snyderi for 6,5 millioner kroner – mere end tre gange så meget som i 2015.

Siden april 2014 har Ringkøbing-Skjern Kommune haft en kontrolgruppe, som skal bremse snyd med offentlige ydelser. Efter kommunen lagde sin kontrol med socialt snyd om, er der blevet bremset udbetalinger for et beløb, som hvert år bliver højere.

I 2014 blev der afsløret snyderi for godt 1,3 millioner kroner, i 2015 for godt 2 millioner kroner, og i 2016 var tallet helt oppe på 6,5 millioner kroner.  

− Vi tror ikke, at der er tale om, at flere har snydt i 2016. Sagen er den, at vi er lykkedes med at afsløre flere. Det skyldes, at de to medarbejdere, vi havde ansat til opgaven på halv tid i 2015, begge blev opnormeret til fuld tid i kontrolgruppen i 2016, siger fagchef i Beskæftigelse, Kim Ulv Christensen.

LÆS OGSÅ Postnummer afgør, om ældre nedslidte får hjælp

Kontrolgruppen undersøger blandt andet sager, hvor borgere har modtaget offentlige ydelser, samtidig med at de har haft indtægt fra et arbejde, sager hvor udlændinge bosat i kommunen mistænkes for at rejse ulovligt til udlandet i ferietiden, og sager hvor en borger uberettiget modtager ydelser som enlig.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Socialt snyd for 6,5 millioner stoppet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger