Foto: Langeland Kommune
Foto: Langeland Kommune
05.05.2017 kl. 08.43

Langeland giver undskyldning til asyl-drenge

Langeland Kommune var med til at få en sag om fem asyl-drenge til at eskalere. Derfor har de nu undskyldt i et debatindlæg i Fyens Stiftstidende.
tekst Sille Olsen

Administrationen i Langeland Kommune undskylder nu i et debatindlæg i Fyens Stiftstidende, at Langeland Kommune var med til at puste til ilden i en sag, hvor fem asyl-drenge fra Børnecenter Tullebølle var sigtet for voldtægt og blufærdighedskrænkelse på en 16-årig pige på Langelandsfestivalen.

Sigtelserne mod de to drenge, som var anklaget for voldtægt, frafaldt i begyndelsen af marts, og sigtelserne mod de resterende tre drenge frafaldt i april.

Da sigtelserne mod drengene blev droppet, kritiserede tidligere medarbejderne på asylcentret i avisen, at drengene allerede var blevet dømt ved en folkedomstol.

Benny Balsgaard og juridisk rådgiver og tidligere asyldirektør Kurt Habekost har skrevet debatindlægget. I debatindlægget står der blandt andet:

LÆS OGSÅ Kvindelig medarbejder frikendt for sex med 17-årig

− Der er ingen tvivl om, at pressens håndtering af denne sag var med til at få sagen til at eskalere, men der skal heller ikke herske nogen tvivl om, at administrationen i Langeland Kommune – gennem udtalelser – også var med til at få sagen til at eskalere.

Mens sagen mod drengene stod på, blev de flyttet ud på andre centre. Det er endnu en ting, som Kurt Habekost beklager overfor Fyens Stiftstidende.

− Vi fik desværre ikke sagt; vent nu lige, og lad politiet gøre arbejdet færdigt, siger han til Fyens Stiftstidende. 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Langeland giver undskyldning til asyl-drenge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger