04.05.2017 kl. 17.09

Drengene fra Ry-sagen skal i fængsel

Dommen i Ry-sagen er faldet. De fire drenge på 15-16 er fundet skyldige i at kaste en flaske med benzin mod en skolekammerat. De skal nu i fængsel.
tekst Rasmus Eiby

De fire drenge på 15-16 år, der kastede en flaske med brændende benzin mod en jævnaldrende skolekammerat, er fundet skyldige i meget grov vold. To af drengene har fået 12 måneders fængsel, hvoraf fire måneder skal afsones. De to andre har fået 18 måneder, og her skal seks måneder afsones.

Retten har lagt vægt på drengenes alder som formildende omstændighed, men der blev også lagt vægt på, at der er tale om grov vold. Det er en skærpende omstændighed, at de tilsyneladende havde planlagt overfaldet og gjorde det i forening.

Forsvarerne til de fire drenge har bedt om betænkningstid med hensyn til at anke dommen.

Ry-sagen

Fire drenge fra Ry blev den 6. februar anholdt for at kaste en flaske brændende benzin mod en 16-årig skolekammerat med afghansk baggrund. Flasken ramte mellem drengens ben, og det antændte ild i både hans ben og mave. Flammerne nåede ham helt til ansigtet.

Angrebet resulterede i, at offeret blev forbrændt på en tredjedel af kroppen, og han blev efter angrebet indlagt i kritisk tilstand. Angrebet fandt sted få timer inden anholdelsen, og drengene har siddet varetægtsfængslet på forskellige ungdomsinstitutioner indtil i mandags, hvor sagen var for Retten i Horsens.

Her blev de løsladt, da de ikke længere kunne påvirke sagens udfald. Oprindeligt lød sigtelsen på drabsforsøg, men den sigtelse bortfaldt i april.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Drengene fra Ry-sagen skal i fængsel Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger