Nyopstillede Steffen Schjødt Laundau-Koch, Mathias Magnussen Thorsson og Anne Thomas fik mange gode input fra de unge vælgere. Foto: Rudi Holm
Nyopstillede Steffen Schjødt Laundau-Koch, Mathias Magnussen Thorsson og Anne Thomas fik mange gode input fra de unge vælgere. Foto: Rudi Holm
18.06.2017 kl. 06.46
Folkemøde

Unge vælgere: Vi er dovne

Fire nye kandidater til kommunalvalget fik gode input fra unge vælgere til, hvordan de kan hives ind i stemmeboksen.
tekst Rudi Holm

Skibet var ladet med unge mennesker med moderigtige solbriller og lækkert hår, da fire førstegangsopstillede kandidater til det kommende kommunalvalg lørdag på Alternativets båd i Allinge Havn brugte en time på at undersøge, hvordan de får lokket de unge førstegangsvælgere hen i stemmelokalerne den 21. november.

De fire Alternativet-debutanter Helena Udsen, København (20 år), Steffen Schjødt Laundau-Koch, Høje-Taastrup (45 år), Mathias Magnussen Thorsson, Odense (19 år) og Anne Thomas, Bornholm (48 år) spurgte og lyttede interesseret til de 40-50 unge skoleelever, der havde mange interessante udmeldinger.

– Et godt råd er at komme ud til os, for vi er nogle dovne nogen, lød det fra en af de unge.

Udsagnet rammede meget godt et af de helt centrale budskaber ind, nemlig at politikerne skal tage ud og møde de unge i øjenhøjde.

– Og måske skal I møde os længe før, vi bliver 17 eller 18 år. Tag ud i folkeskolen allerede i 14-års alderen. Jeg har personligt aldrig mødt nogen politikere i folkeskolen, påpegede en anden og blev mødt af nik fra mange af de andre unge rundt om på båden.

LÆS OGSÅ Drømmeboks skal få folket til valgurnerne

Et af budskaberne var også, at de unge ikke kan nås gennem de etablerede medier. Stort set ingen af de 40-50 fremmødte unge læser aviser. Nogle få har læst den lokale ugeavis. Til gengæld er næsten alle på Snapchat, Instagram eller Facebook. Så det er på de sociale medier, at de unge skal have deres informationer om politik.

– Men det skal gøres letforståeligt. Vi gider ikke læse fem sider lange, tunge tekster. Man skal koge det ned til noget simpelt og let, lød en af pointerne og en anden fortsatte:

– Se på Donald Trump i USA. Han forstod at udnytte de sociale medier fuldt ud. De sociale medier er et effektivt værktøj til at fange os unge.

Og hvem mener de unge så er gode til at kommunikere skarpt og klart i dansk politik? Jo, første bud var standupkomikeren Michael Schøt, som hver fredag offentliggør en ny video med en "nytårstale" fra det fiktive Schøtministeriet. Men også to landspolitikere, SF'eren Jacob Mark og Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl gør det godt ifølge de unge. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Unge vælgere: Vi er dovne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger