Foto: Huset Zornig
Foto: Huset Zornig
18.06.2017 kl. 07.01
Mit Folkemøde

Overskud og godt humør

Dette års folkemøde har været Lisbeth Zornigs bedste. På trods af, at hun har haft mange debatter, har hun været mindre stresset, end hun plejer, for hun ved, at det hele nok skal gå godt, selvom tingene kan blive lidt kaotiske.
tekst Sille Olsen

Hvad har du deltaget i lørdag?

‒ Lørdag morgen startede jeg med en debat med blandt andre Mai Mercado (K), hvor vi diskuterede silotænkning i kommunerne, sociale investeringer, og hvordan fonde og andre pengestærke organisationer kan gå ind og støtte kommunerne i deres innovation, når de ikke selv har pengene. Så hastede jeg afsted til FOA, hvor jeg var moderator på en debat om, at man ikke er lige så god til at underrette bekymringer for børn, som går i dagpleje, som man er på andre områder. Så piskede jeg afsted til en quiz i Kræftens Bekæmpelse om, hvordan vi undgår, at børn og unge begynder at ryge. Esben Bjerre fra Monte Carlo og en anden komiker var holdkaptajner på nogle hold, hvor vi skulle bedømmes af et ungepanel i at komme med de bedste ideer til at undgå, at unge begynder at ryge. Så har jeg afsluttet mit officielle program med at holde åbningstalen til et arrangement, der hedder Game, hvor man blandt andet har samlet en række idrætsorganisationer, som forsøger at få udsatte unge med i foreningslivet.

Hvordan har dit folkemøde været?

‒ Det har været skønt. Jeg synes, der er rigtig mange spændende og skønne mennesker. Der er rigtig mange af de folk, som man ville kalde helt almindelige mennesker, som er ude og blande sig i det politiske og foreningerne. Jeg synes også, at det er rigtig godt organiseret. Det er det bedst organiseret Folkemøde, der har været indtil videre. Så jeg er glad, og jeg har haft nogle dejlige arrangementer, som jeg synes, det har været rigtig dejligt at være en del af.

Hvad har der været af højdepunkter?

– Det er altid sjovt at deltage i noget, hvor det er anderledes. Det, synes jeg, er det, Folkemødet kan. Noget af det absolutte højdepunkt var, da Esben Bjerre og den anden komiker skulle dyste om, hvem der i længst tid kunne lave englehop og høje knæløft, mens de trak vejret gennem et sugerør. De skulle se, hvem der havde mest rygelunger. Det er en sjov og skæv måde at adressere noget alvorligt på.

Har du haft tid til andet end de ting, som du selv deltager i?

– Ja, men ikke lige lørdag, for der har jeg fuldt program. Fredag var jeg ude og se nogle oplæg om, hvordan man får udsatte unge i uddannelse og beskæftigelse, uden jeg selv havde en rolle i det. Jeg har 12 arrangementer herovre, så det sværeste er nok, at huske at prioritere sin egen tid.

LÆS OGSÅ Unge vælgere: Vi er dovne

Har Folkemødet levet op til forventningerne?

– Bestemt. Det er det femte år, jeg er her, og det er første gang, hvor jeg virkelig har et overblik. Det er første gang, at jeg ved, at det ikke stikker af, og hvis det bliver kaotisk, skal det nok gå. Så jeg bliver ikke så stresset, som jeg har været de andre år, for jeg ved, at det nok skal gå.

Har det været dit bedste folkemøde?

– Det synes jeg. Og det er i høj grad, fordi jeg har så meget ro på, så jeg kan fornemme og indtage noget mere. Jeg har ikke været så stresset over, om mine oplæg var gode nok, så jeg har virkelig haft mere ro på, end jeg har haft de andre år. Jeg synes, det er godt organiseret. De har fjernet nogle telte i de smalle passager, så man faktisk kan komme forbi. Og så har de skærmet busserne af.

Emneord
Folkemøde 2017

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Overskud og godt humør Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger