Foto: LEAD Agency
Foto: LEAD Agency
18.06.2017 kl. 06.41
Mit Folkemøde

Debatkulturen i hverdagen er aggressiv

En aggressiv og konfliktsøgende debatkultur hersker i den danske hverdag, men man kan komme langt med den venlighed, der hersker i Folkemødets debatter. Det mener Kresten Schultz Jørgensen, stifter og ejer af LEAD Agency.
tekst Rasmus Eiby

Mit Folkemøde

I løbet af dagene på Folkemødet spørger Nyhedsmagasinet Danske Kommuner en række deltagere om, hvad de har oplevet i teltene og på stræderne i Allinge. Her Kresten Schultz Jørgensen, stifter og ejer af LEAD Agency.

Hvad har du lært af Folkemødet, som du tager med i bagagen?

– Jeg synes, at den debatkultur, vi har til hverdag, er aggressiv og konfliktsøgende. Der synes jeg, at jeg herovre har fået nogle øjenåbnere på, hvor langt man kommer med en smule venlighed og nysgerrighed faktisk i alle debatter. Der har været et par situationer, hvor jeg har tænkt, hold da op, hvis bare man kunne bruge det til hverdag. Nogen, der lige kommer hinanden lidt mere i møde, end de plejer. Den lektie synes jeg godt, vi kunne tage med os.

Hvad har du lavet i dag, der har gjort særlig indtryk på dig?

– Jeg drak morgenkaffe med Winnie Grosbøll (S). Vi sad på en skøn terrasse og kiggede ud over vandet. Det var en af de typer møder, hvor man tænker, at det egentlig er svært at få i kalenderen til hverdag. Men lige det at sidde der et kvarters tid til en morgenkaffe og høre fra hende, hvordan hun synes, at Folkemødet og verdenssituationen ligger, det har været dagens højdepunkt. Hun er lidt Folkemødets mor, og det var interessant at høre hendes take på det, som flugter med det, jeg i øvrigt hører fra Gud og hver en mand: At der er et eller andet element af karma over årets Folkemøde. Det virker som om, at stemningen er bedre alle steder. Det har sådan en ”laidbackness” over sig, og jeg spurgte Winnie Grosbøll, om sådan noget bare opstår ved et tilfælde. Hun mener, at det er fordi, infrastrukturen er blevet løftet på rigtig mange områder. Alle har en følelse af, at det glider nemmere. Jeg tænker på madordninger, toiletordninger, trafikordninger osv. Det hele er mere gennemtænkt i år, så der ikke er flaskehalsproblemer eller irritationsproblemer.

Hvordan tager du hjem fra Folkemødet i år?

– Jeg tager altid optimistisk hjem på folkestyrets vegne. Jeg synes, vi har noget optimistisk i Danmark. Det der elite og folk, som man har så mange andre steder, der tror jeg, danskerne på en eller anden måde er på midten. Det vil sige engagerede mennesker, journalister, interessegruppe-medarbejdere, politikere, alle går egentlig rundt og trykker hånd. Det er meget få steder i verden, hvor man kan det, tror jeg. Så jeg tager altid optimistisk hjem.

Hvad kan Folkemødet?

– Samtale. Det skaber et rum for den politiske samtale.

Emneord
Folkemøde 2017

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Debatkulturen i hverdagen er aggressiv Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger