Foto: Tom Ekeroth
Foto: Tom Ekeroth
17.06.2017 kl. 15.22
Folkemøde

Vi vil have et helt Danmark

Kristian Thulesen Dahl brugte det meste af sin tale på at sende en kærlig hilsen til det Danmark, som ligger uden for København. Der hvor man bliver et gladere menneske.
tekst Tom Ekeroth

Kristian Thulesen Dahl gjorde venligt grin med medier, der ikke kan se Danmark uden for København, og han talte om udflytning, hvor Dansk Folkeparti vil ændre mentaliteten, så vi får et helt Danmark. Derfor skal parallelsamfundene også bekæmpes. Halvdelen af formandens tale var nærmest en hymne til provinsen, det andet Danmark, hvor man er tættere på havet, og "hvor man bliver et gladere menneske og børnene måske spiller lidt mere fodbold".

Hvem og hvor

Kristian Thulesen Dahl på Hovedscenen, Folkemødet lørdag klokken 13.

Emne

Tryghed var et af de centrale ord i Kristian Thulesen Dahls tale på hovedscenen. Og grænsekontrollen skaber tryghed, ikke bare hos danskerne, men faktisk også hos turisterne. Thulesen Dahl morede sig lidt over, at man havde spået, at turisterne ville blive væk, men det har de ikke gjort. Så de sætter også pris på trygheden. Og så skal den ældrepleje, man får i kommunerne, ikke være afhængig af, om man bor i Nordsjælland eller i en kommune med færre penge.

Citat

”Klap en af vores dejlige betjente på skulderen og sig tak fordi, de passer så godt på os.”

Påklædning

Hvid skjorte, mørke bukser (i direkte kontrast til Søren Espersen, der optrådte som pianist iført en kortærmet storspraglet skjorte).

Performance

Den kornblonde sangerinde Tina Siel sang for, akkompagneret af Søren Espersen, og lagde ud med sommersalmen "Det dufter lysegrønt af græs". Vejret var en foræring, blå-blå himmel med et smældende Dannebrog. Kristian Thulesen Dahl er formidabel til at bruge sine personlige oplevelser, som da han gjorde lidt grin med en journalist, der sagde "du sidder jo helt ovre i Jylland", til en beretning om et besøg på Fanø, hvor han var blevet kørt rundt i en gammel jaguar, havde besøgt det lokale bryghus og havde spist flæskestegssandwich. Man ser det for sig.

Publikum

Lørdag klokken 13 i godt vejr må være det optimale taletidspunkt, og der var et meget sammensat publikum. Dansk Folkepartis folk delte små flag ud ved stolerækkerne, men der var ikke ret mange, der tog imod dem. Omvendt var der heller ikke antydning af mishagsytringer.

Det sagde de om ham

”Nej, ham vil jeg ikke sige noget om” (ung pige). ”Jeg er socialdemokrat, men jeg synes, han har ret”. (midaldrende sommerfritidsklædt mand).

Håndklap fra 0 til 6

Seks, for en beretning hvor det anekdotiske og humor (med lidt snært) gik over i budskaber, som er DF classic. Og er der nogen anden politiker, der ville slippe godt fra at snakke om "dejlige betjente"?

Emneord
Folkemøde 2017

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vi vil have et helt Danmark Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger