Foto: Karen Linnet Olesen
Foto: Karen Linnet Olesen
17.06.2017 kl. 16.58
Folkemøde

Silkeborg er årets socialøkonomiske kommune

Silkeborg Kommune overhalede Slagelse og Odsherred i kampen om at skabe den bedste grobund for socialøkonomi og dermed arbejde til skæve eksistenser.

Det var en glad borgmester Steen Vindum (V), som fredag i det socialøkonomiske telt kunne løfte en pokal over hovedet som bevis på, at Silkeborg er blevet kåret som årets socialøkonomiske kommune.

Det er de socialøkonomiske virksomheder – Grennessminde, Specialisterne All Ears og Glad Fonden – som på Folkemødet uddeler prisen til den kommune, der bedst understøtter de socialøkonomiske virksomheders arbejde med at skabe et rummeligt arbejdsmarked.

Kommunerne kan indstille sig selv til prisen og det havde syv kommuner gjort i år. Af dem var Slagelse, Odsherred og Silkeborg udvalgt til finalen. De tre kommuner udmærker sig alle ved at styrke de socialøkonomiske virksomheder på tværs af forvaltninger, at involvere lokalsamfundet, samt at have modet til at eksperimentere.

Med prisen følger en pokal designet af Bjørn Nørgaard.

– Jeg synes vi har fortjent pokalen. Jeg skal nok passe godt på den til næste år, og vi vil som kommune gøre, hvad vi kan, for at komme i spil til prisen igen, siger borgmester Steen Vindum (V).

Der er 23 virksomheder i Silkeborg, som helt eller delvist er socialøkonomiske, og kommunen har ansat konsulenter, som hjælper nye iværksættere i gang. De socialøkonomiske virksomheder er desuden tænkt ind i kommunens udbudsstrategi og indkøbspolitik.

Tidligere års vindere

2016: Roskilde Kommune

2015: Kolding Kommune

Om socialøkonomi

En socialøkonomisk virksomhed er en privat virksomhed, der tjener penge på almindelige markedsvilkår og samtidig har et socialt samfundsgavnligt formål.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Silkeborg er årets socialøkonomiske kommune Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger