Foto: Tom Ekeroth
Foto: Tom Ekeroth
17.06.2017 kl. 06.27
Folkemøde

Nutiden er bedre end fortiden

Lars Løkke Rasmussen trak tråde tilbage til den nære fortid og de andre statsministre, som han lånte citater fra, blandt andet at det går ufatteligt godt igen.
tekst Tom Ekeroth

Lars Løkke var folkelig, favnende og statsmandsagtig. Hans tale handlede om nationens stærke tilstand, men at der skal gøres mere for de unge. Statsministeren fik godt hjælp af Sophie Løhde og Jacob Ellemann-Jensen som indledere og Bertel Haarder havde skrevet en sang, som han sammen med Søren Pind sang for i til talens afslutning.

Hvem og hvor

Statsminister Lars Løkke Rasmussen på Hovedscenen, Folkemødet Fredag eftermiddag.

Emne

Krisen kradser ikke mere. Danmark er et stærkt land med en særk økonomi, men det er ikke pengene i sig selv, men det man kan gøre for dem. Og noget at det, der skal gøres, er at gøre noget for de unge, som ikke har klaret sig så godt: "Jeg har set drenge på kanten af fællesskabet få lys i øjnene igen".

Performance

Lars Løkke Rasmussen er en god taler. Han svinger elegant fra det anekdotiske til den store dagsorden, og der var næsten et strejf af landsfader i hans tale. Der var fokus på det positive, og at vi ikke skal ønske os tilbage til dengang, krisen kradsede og den 16-årige Lars Løkke Rasmussens politiske interesse blev vakt af Anker Jørgensens bekymrede nytårstale i 1981.

LÆS OGSÅ Overskud og godt humør

Publikum

Meget blandet, borgmestre, venstrekendisserne Uffe Ellemann og Alice Vestergaard, journalister i folkemødeoutfit og kommunikationsfolk med spejlglassolbriller. Men først og fremmest en utrolig bunke borgere, som sang med på Bertel Haarders udgave af Bornholm, Bornholm, Bornholm.

Det sagde de om ham

Ung fyr til ung pige: ”Synes du det var godt? Jeg synes det var noget lort”. Velklædt ældre dame: ”Han gør det godt. Jeg stemmer ikke på ham, men jeg synes, han er dygtig, og jeg synes, at medierne skulle være mere ordentlige mod ham”.

Håndklap fra 0 til 6

Fem for den venlige og forsonlige stil, men at nævne Matador – selv om det var Anker Jørgensen, han citerede – er nok at slide vel meget på den ikoniske serie.

Emneord
Folkemøde 2017

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nutiden er bedre fortiden Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger