Foto: Karen Linnet Olesen
Foto: Karen Linnet Olesen
17.06.2017 kl. 14.50
Folkemøde

Folkemøde: Det skal du opleve søndag

Har du kigget på listen over de næsten 3.000 arrangementer til Folkemødet og blevet lidt forpustet ved tanken om at bladre dem alle igennem for at finde guldklumperne? Frygt ej! Danske Kommuner har gjort det sure arbejde og kigget samtlige arrangementer igennem for at finde fem gode bud hver eneste af de fire dage.

Det er Folkemødets sidste dag, som allerede slutter klokken 14, så der er ikke det samme overvældende udbud som i går og i forgårs. Ikke desto mindre er der 250 arrangementer at vælge mellem, så mon ikke man kan finde noget at bruge tiden på. Et hurtigt kig på programmet afslører, at Folkemøde-værtinden Winni Grosbøll (S) fylder meget i kalenderen, så det bliver til en enkelt anbefaling med hende i hovedrollen. Derudover er der politiske slyngvenner, vinderkåring, KV17-alternativister og mød-en-flygtning.

Søren Pape Poulsen (K) er den eneste partileder på Hovedscenen i dag. Han taler klokken 13.30 lige før den officielle afslutning på Folkemødet.

1. Farvel til udkanten

Folkemødet er ikke den eneste succeshistorie fra Bornholm. Og nej, vi tænker ikke på lakridser og Krølle Bølle is. Efter en længere krisetid, hvor folk og arbejdspladser forlod Bornholm, er bøtten vendt. Nu forlader folk ikke Bornholm i synderlig grad, og i nogle af de bornholmske byer er der rift om husene. Den og flere andre succeshistorier fortæller Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), når DR Bornholm sætter fokus på ”Den bornholmske succeshistorie”. Måske kan din kommune få inspiration med hjem.

Tid og sted: 09.15-10.00, G22 Danmarks Radio – Allinge Havn, inder- og ydermole

2. Hvem vandt Folkemødet?

Det er ikke helt lige til at kåre en vinder af et Folkemøde med titusindvis af gæster og tusindvis af arrangementer. Ikke desto mindre forsøger formanden for Foreningen Folkemødet, Michael Valentin, og chefredaktør på Altinget, Jakob Nielsen, at tale sig frem til, hvem der løb med opmærksomheden på årets demokratitopmøde i Allinge. De hiver også fat i en gammel traver og vil debattere, om folkets rolle på Folkemødet er stor nok. Kresten Schultz-Jørgensen fra LEAD Agency styrer debatten.

Tid og sted: 09.30-10.15, G23 MeningsMinisteriet – Allinge Havn, inder- og ydermole

3. Flygtninge Fortæller: Patrick og Mobin

Alle snakker om dem, men hvem er egentlig de tusindvis af flygtninge, der er kommet til Danmark i løbet af de seneste år? Det får du mulighed for at få svar på, når Dansk Flygtningehjælp Ungdom har inviteret to unge med flygtningebaggrund til at fortælle deres historie. Said Mobin Hassaini kom alene til Danmark fra Afghanistan, mens Patrick Ilunga flygtede fra Rwanda til Danmark. De fortæller om at være ung flygtning i Danmark og giver deres perspektiv på integration.

Tid og sted: 10.00-10.45, J51 Flygtningefløjen – Kæmpestranden

4. Lyngvild & Støjberg

Efter et tabloidt drama, hvor modekommentatoren Jim Lyngvild rensede ud i den politiske vennekreds og sagde farvel til Pia Kjærsgaard (DF), har han stadig en ven i den politiske verden. Hun hedder Inger Støjberg (V), og sammen har de fundet tid til at runde Folkemødet af. Det sker, når de evaluerer Folkemødet i Venstres hus, som rettelig hedder Danchells Hus. Måske får du også lejlighed til at få opklaret, hvordan vikingeborg-ejeren Jim Lyngvild egentlig har fundet sig en plads i dansk politik.

Tid og sted: 11.00-12.00, D5 Venstres Hus (Danchells Hus) – Ved Brandstationen

5. Kommunalvalgskandidater i den varme stol

Hvem er de sære, insektspisende mennesker, der prædiker kærlighed og grøn omstilling og sågar vil stille op til kommunalvalget? Det er selvfølgelig Alternativets kommunale frontkæmpere. Og dem har du mulighed for at møde, når Alternativet runder Folkemødet af med en seance, hvor fem Liste Å-kandidater vil svare på spørgsmål om hvad som helst. De kommer fra København, Odsherred, Varde og Odense. Et af Alternativets mantraer er, at vi skal lytte mere til hinanden, så hvis du har lyst til at fortælle dem, hvad de burde beskæftige sig med frem mod valget – og efter for den sags skyld – så har du chancen her. Der står ikke noget om det i programbeskrivelsen, men det er ikke usandsynligt, at der enten er gruppekram, mindfulness eller noget andet alternativt.

Tid og sted: 11.30-13.30, G21 Alternativet – Allinge Havn, inder- og ydermole

Emneord
Folkemøde 2017

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Folkemøde: Det skal du opleve søndag Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger