Arkivfoto
Arkivfoto
17.06.2017 kl. 07.09
Mit Folkemøde

Den praktiske stemme er på Folkemødet

For Dansk Socialrådgiversforeningens formand, Majbrit Berlau, er det vigtigt, at den socialfaglige stemme bliver hørt på Folkemødet. Derfor bruger hun gladelig sit folkemøde på at gå til rigtig mange debatter.
tekst Sille Olsen

I løbet af dagene på Folkemødet spørger Nyhedsmagasinet Danske Kommuner en række deltagere om, hvad de har oplevet i teltene og på stræderne i Allinge. Her Majbrit Berlau, formand i Dansk Socialrådgiversforening.

Hvordan har dit folkemøde været?

‒ Det har været meget travlt og spændende. Det er et stort privilegie at være med til rigtig mange debatter. Det er dejligt, at der er mange som hører vores stemme.

Hvad har du lavet indtil videre?

‒ Jeg har været i mange forskellige typer debatter. Jeg har diskuteret store og nære spørgsmål, For eksempel hvordan den nære familie skal balancere arbejde og privatliv. Jeg har også diskuteret tidlig indsats, velfærdspolitiske dagsordner, digitalisering og meget andet. Og det fortsætter heldigvis med flere spændende debatter.

Har du haft mulighed for at opleve andet?

‒ Jeg har desværre ikke haft muligheden for at nå andet end debatterne. Jeg har et så travlt program herovre, at jeg ikke rigtig har tid til at gå ind og høre noget. Jeg fik dog lige muligheden for at høre lidt om noget digitalisering i 20 minutters tid, men ellers har jeg desværre ikke tid til mere herovre.

Hvad har der været af højdepunkter?

‒ For min egen lille organisation er det, at vi har 70 socialrådgivere fra hele landet med her over. Rigtig mange af dem har vi fået placeret i debatter rundt omkring, så den praktiske stemme fra dagligdagens arbejde har også fået en stemme herovre. Så det, synes jeg selv, er et højdepunkt. Jeg har en ambition om, at Folkemødet er der, hvor menneskerne, som hver dag er med til at løfte opgaverne, også har en stemme. Så det er et personligt højdepunkt.

LÆS OGSÅ Overskud og godt humør

Hvad synes du, at Folkemødet giver dig?

‒ Jeg er ikke så optaget af, hvad det giver mig personligt. Jeg er mere optaget af, hvad det giver min organisation. Jeg synes, at det er vigtigt, at den socialfaglige stemme er tilstede herovre, når den skal være med til at løse en række af de udfordringer, vi har i dansk socialt arbejde og politik. Det er noget, jeg synes vi bidrager med som organisation, når vi sørger for at være så massivt til stede. Jeg synes også, at det er meget berigende at have de her mere frie former for debatter, som typisk kaster rigtig mange ideer af sig. Der er en frihed til at diskutere i nogle mere alternative konstellationer, end man ellers gør derhjemme. Og så er det jo en mulighed for at møde folk i nogle mindre alvorlige rum.

Har der været et arrangement, hvor du synes, at der opstod en rigtig god snak?

‒ Jeg havde en debat i torsdags om arbejds- og privatlivsbalance. Jeg har igennem lang tid ønsket at arbejde på, hvordan vi kan nytænke vores måde at organisere arbejdstiden på. Det kvitterede psykologernes formand for, og han syntes, at det var interessant at diskutere. Så det var en anden faglig organisation, som syntes, at det var en ide, som man kunne arbejde videre med. Så det var rigtig fint, og det var bestemt interessant.

Hvad skal du deltage i på resten af Folkemødet?

‒ Jeg har en debat med Inger Støjberg, hvor vi skal diskutere æresrelateret vold og sociale konflikter i familier. Den glæder jeg mig til, fordi det er et højspændt politisk tema, og jeg er synes, det er vigtigt, at det ikke bare bliver sort og hvidt, for så løser vi ikke problemet. Så jeg håber på at kunne bidrage med noget faglighed til debatten, men også noget vilje, så vi kan trække det ud fra et politisk spor og ind i løsningsrummet. Jeg ser også meget frem til en debat, som handler om robusthed. Er det okay, at vi laver jobannoncer, hvor vi søger robuste medarbejdere? Jeg synes, det er en vigtig diskussion om, hvordan vi indretter arbejdsmarkedet. Er det medarbejderen der skal være robust, eller skal vi skabe robuste organisationer?

Emneord
Folkemøde 2017

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Den praktiske stemme er på Folkemødet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger