Foto: Tom Ekeroth
Foto: Tom Ekeroth
16.06.2017 kl. 16.14
Folkemøde

Politiker, mor og mennesker

Mette Frederiksen havde valgt (næsten) at droppe de politiske budskaber til fordel for et stykke storytelling om en helt almindelig pige.
tekst Tom Ekeroth

Der var fyldt godt op, da Socialdemokratiets formand gik på scenen, efter at Folkeklubben havde indledt med et par numre, hvor der blev sunget med. Formanden valgte at tale "som politiker, mor og menneske" om bekymringen for de unge, som aldrig har haft det så godt fysisk og så skidt psykisk med angst, diagnoser og frygt for ikke at kunne præstere.

Hvem og hvor

Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, på Hovedscenen. Fredag middag.

Emne

Mette Frederiksen havde valgt at tale ud fra en helt almindelig pige, hvis tilværelse blev for uoverskuelig, så hun først droppede ud af gymnasiet og siden blev psykiatrisk patient. Formanden havde, som hun sagde, ingen svar på, hvorfor børn og unge er så pressede, men hun opstillede fire teorier: Er konkurrencen blev for hård og kravet om at lykkes for stort? Bruger vi for megen tid på sociale medier? Kan man fare vild i den megen frihed? Og er vi blevet for individualiserede? Af traditionelle budskaber blev det stort set kun til "det er ikke for sjov, vi er imod topskatten".

Performance

Mette Frederiksen virker autentisk. Alle politikere kan det med at have mødt et almindeligt menneske, men Mette Frederiksens storytelling havde lige præcis de detaljer, der skabte troværdighed. Fine replikker, som når hun nævnte, at halvdelen af pigerne i ottende klasse mener, at de er for tykke, og bagefter tilføjede: "Og de ser så godt ud, vores piger". Også et godt træk at fortælle om en pige i problemer og så runde af med, at det trods alt gik godt.

Citater

"Mennesker trænger til mennesker", "Vi trænger til at give vores samfund en diagnose" (i stedet for børnene og de unge, red.)

Påklædning/attitude

Elegant lyseblå jakke. Hvid, tynd bluse, sorte bukser.

Publikum

Meget bredt. En række ældre kernevælgere havde heldigvis fået siddepladser foran, men der var også en del unge i sort og chelseaboots og midaldrende med praktiske rygsække. Og så var der i øvrigt badges med budskaber side om side med blazere og blå skjorter.

Det sagde de om hende

”Stærk tale med en alternativ approach, og de værste politikerklicheer var pakket væk”. (velklædt midaldrende mand)

Håndklap fra 0 til 6

Seks, bedste præstation ind til videre. Godt valg med storytelling, som talte direkte til bekymrede forældrehjerter.

Emneord
Folkemøde 2017

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Politiker, mor og mennesker Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger