Arkivfoto
Arkivfoto
16.06.2017 kl. 07.08
Mit Folkemøde

Knus, kram og god stemning

For Hvidovres borgmester Helle Adelborg (S) betyder Folkemødet god stemning og mulighed for at møde mennesker, som man ikke altid har tid til i hverdagen.
tekst Sille Olsen

Hvad har du oplevet på Folkemødet?

– Ud over åbningen, som jo altid er fantastisk, har jeg været til en debat om udligning. Det er en debat som er rigtig svær, for den er meget teknisk. Så det var en af de svære debatter, men fin og god. Jeg har ikke nået så meget endnu. Folkemødet er jo ikke mange timer gammelt endnu. Men bare stemningen og det, at jeg skulle herhen til interviewet betyder, at jeg møder mange mennesker, og der er knus og kram, og det er så fantastisk. Jeg var så heldig, at jeg kom her over tirsdag aften. Så jeg havde lige en dag til at lande og få et overblik over, hvad jeg vil se og høre, når jeg ikke deltager i debatter.

Hvordan har Folkemødet været indtil videre?

– Jeg synes, at det har været godt. Jeg mødte faktisk et par fra Hvidovre, som sagde til mig, at Folkemødet var en fast og årligt tilbagevendende begivenhed for dem. De havde næsten været her fra start af. De beskrev Folkemødet som folkeligt, festligt, fornøjeligt, og så rundede vi også, at det er trygt, og her er rart at være på trods af, at der så mange mennesker. Det kan man godt blive imponeret over. Så jeg synes, at det lever op til mine forventninger og håb. Nu er vi i gang, og det hele syder og bobler.

Har der været nogle højdepunkter?

– Højdepunktet har vel været åbningen. Jeg nåede ikke at høre de første taler, for der var jeg allerede i gang med et møde. Man bruger jo også Folkemødet til at få lavet nogle aftaler med nogen, som man ikke kan nå derhjemme. Så jeg var ikke lige med til at høre talerne, men det er da et højdepunkt, når Folkemødet starter. Det er talerne, underholdningen og hvad der ellers foregår fra hovedscenen.

Hvad ser du frem til i løbet af de næste dage?

– Jeg har en debat, som jeg ser frem til. Den hedder ”Rige børn leger bedst… Eller gør de?”. Det er en, som jeg glæder mig til at debattere og høre om. Det er ikke sådan, at man decideret skal være i debat med hinanden. Det handler mere om det ulige forhold. Er vi ved at lave et A- og et B-hold, og er der forskel på, hvem man grupperer sig sammen med? Jeg synes, det er så vigtigt, at det ikke bliver sådan. Derfor glæder jeg mig til at kunne prøve at bidrage med det, som jeg kan fra mine snart 24 år i kommunalpolitik. 

LÆS OGSÅ Overskud og godt humør
Emneord
Folkemøde 2017

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Knus, kram og god stemning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger