Foto: Tom Ekeroth
Foto: Tom Ekeroth
16.06.2017 kl. 11.39
Folkemøde

Frisk formiddag med familiefirmaet

En veloplagt Anders Samuelsen talte om frihed, væk med afgifter og skat, skat og skat.
tekst Tom Ekeroth

Lederen af Liberal Alliance, Anders Samuelsen, havde valgt en enkel indledning på sin partiledertale: Storesøster, partifælle og kulturminister Mette Bock, og det var et godt valg. Der er varme i søskendeforholdet, og arven fra Radikale Venstre fornægter sig trods alt ikke. De er begge to gode snakkere.

Hvem og hvor

Anders Samuelsen, leder af Liberal Allliance, Store scene, Folkemødet fredag.

Emne

Samuelsen indledte på den udenrigspolitiske bane med at tale om diktaturer, om russisk aggression og at vi aldrig må acceptere, at terror bliver en del af hverdagen. Han fortsatte med Liberal Alliance og den blå regerings succes og at topskatten og registreringsafgiften skal væk. Dernæst talte Samuelsen en del om almindelige danskere – det er tydeligt, at man vil ud af skyggen fra Saxo Bank.

Performance

Anders Samuelsen har god kontakt med publikum, men der var nok også en del fans tilstede. Han er god til at bruge gentagelser om al den frihed, som partiet vil arbejde for. Fik også flere gange fremhævet den tidligere udskældte ældreminister Thyra Frank. Og så taler han sig varm.

LÆS OGSÅ Overskud og godt humør

Citater

"Vi skal have plejehjem, hvor man kan få sin Bailey, en smøg og en kat og måske endda besøg af Thyra Frank", "Skat er et af mine yndlingsemner, uanset om jeg sidder op i træet eller er et andet sted".

Påklædning/attitude

Hvid skjorte, brun opsmøget sweater, lyse chinos og sneakers. Og en udtalt selvtillid, men også selvironi. Talte meget om at kæmpe (for friheden og mod topskatten) og virker meget kampberedt.

Publikum

Mange 9. klasse-elever og unge fra en efterskole, men også mange andre unge fans. Vejret var friskt, så publikum havde klædt sig praktisk på, men sportsligt. Lette dunjakker, lidt Barbour og Burberry.

Det sagde de om ham

”Fremragende tale og det var godt at Mette Bock var med. Hun er rigtig god, og det var godt, at hun talte om kultur. Kultur fylder for lidt. Men Anders er god, han har sådan en frisk-dreng-fra-gaden-mentalitet, som man ellers savner i dansk politik. Som jo ellers er lidt gråt.” (yngre mand, der overværede talen sammen med sin kone).

LÆS OGSÅ Unge vælgere: Vi er dovne

Håndklap fra 0 til 6

Fem klap. Anders Samuelsen kombinerer professionalisme og optimisme.

Emneord
Folkemøde 2017

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Frisk formiddag med familiefirmaet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger