Foto: Karen Linnet Olesen
Foto: Karen Linnet Olesen
16.06.2017 kl. 16.34
Folkemøde

Folkemøde: Det skal du opleve lørdag

Har du kigget på listen over de næsten 3.000 arrangementer til Folkemødet og blevet lidt forpustet ved tanken om at bladre dem alle igennem for at finde guldklumperne? Frygt ej! Danske Kommuner har gjort det sure arbejde og kigget samtlige arrangementer igennem for at finde fem gode bud hver eneste af de fire dage.

Jobservice til borgmestre, kongens fald og hævn

Det er blevet tid til Folkemødets største publikumsdag – lørdag. Pia Olsen Dyhr (SF) taler på Hovedscenen klokken 10, Kristian Thulesen Dahl går på klokken 13, og Pernille Skipper (EL) taler klokken 16. Allinge blive fyldt til bristepunktet, og hvis du ikke kan, eller vil, nå frem til partiledertalerne, så er der her fem andre gode bud.

1. Er Folkemødet multietnisk?

Borgerne er der. De udsatte er der. Men hvor er de multietniske danskere, når Folkemødet løber af stablen. Ikke på Bornholm i hvert fald. Så kendt-fra-tv Abdel Aziz Mahmoud skal tale om, hvorfor det multietniske samfund ikke er med på Folkemødet. Er arrangementet ekskluderende, eller er den bare gal med markedsføringen, bliver Mahmoud spurgt om.

Tid og sted: 11.40-12.00, E5 Medieteltet – Radio Folkemødet – Kampeløkke Havn

2. Hvad kan en borgmester egentlig blive?

Er arbejdsmarkedet lukket land, når man har brugt den første fjerdedel af sit arbejdsliv som borgmester? Eller er der mon stadig håb? Greater Copenhagen hjælper en flok fuldtidspolitikere med at finde ud af, hvem der kan betale deres løn, når vælgerne ikke vil mere. Det kalder de ”Politikernes Rekrutteringsservice”, og de lover, at det bliver leveret med lune og humor. På blokken er blandt andet Pernille Beckmann (V), borgmester i Greve, og Knud Erik Hansen (S), borgmester i Faxe. De to borgmestre får hjælp til karriereplanlægningen klokken 13.30, men allerede fra klokken 11.30 er der andre politikere, der får hjælp til deres næste karrieretrin.

Tid og sted: 13.30-14.00, C19 Greater Copenhagen – Cirkuspladsen

3. Kongen er død. Længe leve… hvad?

Det forhadte og udskældte styringsparadigme New Public Management er lagt i graven op til flere gange, og kigger man rundt i kommunerne, er det formentlig svært at finde en leder, der vil lovprise NPM. Men hvad skal erstatte kongen af styring i det offentlige? Det forsøger FOA-bossen, borgmesteren, direktøren i det offentlige, to tillidsrepræsentanter og to ældrechefer at komme med gode bud på. De lover at komme med gode eksempler på arvtageren til NPM, så du kan tage et par fif med hjem til din egen kommune. Det hele foregår hos FOA.

Tid og sted: 15.00-16.00, D2 FOA og PenSam – Ved Brandstationen

4. Er politikere og DJØF’ere uforbederlige kontrol-freaks?

Vi bliver i det bureaukratiske hjørne. Regeringen har blæst til kamp mod bureaukratiet, og KL’s formand Martin Damm (V) har foreslået at stikke ild til beskæftigelseslovgivningen. Meeen, det er ikke lige sådan at slippe af med papirnusseriet i det offentlige. Til gengæld vil kommuneeksperterne fra KORA sammen med en borgmester og en direktør forsøge at svare på, om politikere og DJØF’ere er uforbederlige kontrolfreaks. Og de vil prøve at finde ud af, hvordan man rent faktisk afbureaukratiserer bureaukratiet i praksis.

Tid og sted: 16.30.17.30, J26 #Faktaboksen – Kæmpestranden

5. Hævnens time

Hvis du arbejder eller er politiker i en kommune, så har du formentlig et anstrengt forhold til Ekstra Bladet. Måske har de været ude efter ældreplejens vakuumpakkede mad, eller måske har de kritiseret et byrådsseminar, hvor der kom et par flasker vin på bordet. Men nu har du chancen for at give igen. Avisens to chefredaktører Poul Madsen og Karen Bro sætter nemlig røven i klaskehøjde og lader publikum stille de kritiske spørgsmål.

Tid og sted: 18.00-19.00, F16 Ekstra Bladet live – Ved Allinge Røgeri / Biblioteket

Emneord
Folkemøde 2017

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Folkemøde: Det skal du opleve lørdag Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger