Arkivfoto
Arkivfoto
16.06.2017 kl. 13.15
Farvel

Erik Nielsen stopper i KL’s bestyrelse: Vemodigt at sige farvel

Efter 23,5 år i KL har Rødovres borgmester Erik Nielsen (S) valgt at stoppe sit arbejde i KL’s bestyrelse. Afløseren er klar og sikrer fortsat repræsentation fra Københavns vestegn.

Formand, næstformand, udvalgsmedlem og bestyrelsesmedlem. Rødovres borgmester Erik Nielsen (S) har siddet på så godt som alle poster i KL’s politiske gren. Men efter 23,5 år har han valgt at trække sig fra arbejdet.

– Der er ikke så mange, der ved det, men jeg kan godt være lidt blød indeni, så det bliver da vemodigt at sige farvel efter så mange spændende år. Jeg er afklaret med det og har været det et stykke tid, men det giver et sug i maven at offentliggøre det, fortæller Erik Nielsen til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner og fortsætter:

– Jeg synes godt, at jeg kan være tilfreds med at have arbejdet for kommunestyret i 23,5 år, at have samlet alle Danmarks kommuner og arbejdet for at danskerne oplever, at det er vigtigt med et stærkt kommunalt selvstyre. Men det er hårdt at arbejde i KL’s bestyrelse, og nu får jeg mulighed for lidt mere luft i kalenderen, selvom den nok skal blive fyldt op med opgaver i Rødovre, siger han.

Genopstiller til november

Erik Nielsen fortsætter som borgmester i Rødovre, hvor han har siddet siden 1994. Den 64-årige maskinarbejder genopstiller også som Socialdemokraternes spidskandidat til kommunalvalget.

Erik Nielsen startede i KL som medlem af Børn- og ungeudvalget, hvor han sad i 12 år, indtil han fortsatte i Arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget. I 2006 blev han medlem af KL’s bestyrelse.

– Det har været utroligt spændende at arbejde i KL. Helt fra min tid i Børn- og ungeudvalget og videre i Arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget, hvor vi især arbejdede med de kommunale jobcentre, som var en tårnhøj diskussion på det tidspunkt. Men det passede jo fint med min tillidsmandsuddannelse fra Metal, siger Erik Nielsen.

I 2012 blev Erik Nielsen formand for KL, da Jan Trøjborg døde, hvilket han kalder ”en enormt tragisk baggrund at overtage formandsposten på”.

I 2014 blev han næstformand, indtil han i januar 2016 videregav posten til Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard (S).

– Det har været virkelig spændende at være med i formandskabet, hvor man skal have en meget bredere viden end som menigt bestyrelsesmedlem eller som medlem af et af KL’s udvalg. Man skal jo gå til møder med mange forskellige ministre, og det kræver, at man sætter sig ind i flere ting og kan male med en bredere pensel, siger Erik Nielsen.

Afløseren fundet

Erik Nielsens afløser er allerede på plads, fortæller han. Det bliver Herlevs socialdemokratiske borgmester Thomas Gyldal Petersen.

– Thomas Gyldal fra Herlev skal overtage min plads. Så selvom jeg stopper, vil de 250.000 mennesker, der bor i de københavnske omegnskommuner, stadig være stærkt repræsenteret, siger Erik Nielsen, der også fortæller, at det på en måde er en ring, der møder sig selv.

– Det var Herlevs mangeårige borgmester Ib Juul, der fik mig ind i arbejdet i KL. Så det, at jeg nu kan overlade pladsen til Ib Juuls efter-efterfølger (Thomas Gyldal tog over efter Kjeld Hansen (S), som afløste Ib Juul (S) i Herlev, red.), er en fin måde at slutte mit arbejde i KL på, siger Erik Nielsen.

Thomas Gyldal blev på KL’s delegeret møde i 2014 valgt som Erik Nielsens suppleant, så derfor mangler blot den formalitet, at KL’s bestyrelse godkender, at Erik Nielsen udtræder, og at Thomas Gyldal træder ind.

Thomas Gyldal har de seneste fem år, siden han blev borgmester i Herlev, siddet i KL’s Løn- og personaleudvalg. At han nu overtager Erik Nielsens plads i bestyrelsen, kalder han en stor opgave.

– Erik har fyldt meget i KL-systemet i rigtig mange år, så det er da bestemt store sko, jeg skal fylde. Han har været en stor stemme for de mellemstore kommuner og også for kommunerne omkring hovedstaden. Af gode grunde er der mange repræsentanter for de store kommuner i KL’s bestyrelse, men Erik har dygtigt sørget for, at en kommune som Rødovre – og dermed også Herlev – har en stemme i bestyrelsen. Det arbejde skal jeg løfte, og det vil jeg gøre mig umage med, for det liv, der leves i omegnskommunerne, har også betydning, og det skal selvfølgelig repræsenteres, siger Thomas Gyldal Petersen.

Emneord
KL's Bestyrelse, KL

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Erik Nielsen stopper i KL’s bestyrelse: Vemodigt at sige farvel Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger