Michael Suhr (K) står klar til at modtage spørgsmål på planken. Foto: Sille Olsen
Michael Suhr (K) står klar til at modtage spørgsmål på planken. Foto: Sille Olsen
16.06.2017 kl. 15.54
Video

En kold dukkert til politiker

Skal unge have fri kørsel med offentlig transport, og skal prævention være gratis? Det skulle to politikere fra Odsherred og Holbæk svare på. Den politiker, som var mest uenig med de unge, ville ryge i havnen.
tekst Sille Olsen

Til arrangementet ”Gå planken ud for demokratiet – Red en ung” skulle byrådspolitiker i Odsherred Kommune Vagn Ytte (S) og borgmesterkandidat i Holbæk Kommune Michael Suhr (K) svare på spørgsmål fra ungdomsbyrådene i deres kommuner – og i dag med et enkelt twist. De to politikere blev placeret på hver deres træplanke på den tomastede galease Hjalm i Allinge havn. Og hver gang, politikerne var uenig med de unge, skulle de langsomt bevæge sig længere og længere ud på planken.

Oppe i de høje master på skibet hang to drenge og ventede på at blive reddet. Den politiker, som endte med at være den sidste, der stadig stod på en planke, var også den politiker, som kunne redde en af de unge drenge ned.

Ungdomsbyrådenes spørgsmål var primært ja og nej spørgsmål, og jo længere ud på planken politikerne kom, jo mere nervøse blev deres svar. Efter en række spørgsmål som gik over alt fra SU, til transport, alkohol og prævention, endte Vagn Ytte på plankens næstsidste felt, mens Michael Suhr stod og balancerede på planken sidste, og yderste, felt.

Det skæbnesvangre spørgsmål, som fik en politiker i havnen, gik på, om der skal være en lov om, at abort skal være obligatorisk, hvis man bliver gravid, mens man er under 18 år.

Efter Michael Suhr, i et forsøg på at undgå havnen kolde vand, først havde sagt, at han gik ind for det, måtte han indrømme, at han selvfølgelig er imod obligatorisk abort. Normalt må man ikke hoppe i havnen, og arrangørerne havde også fået at vide, at de ikke måtte smide politikerne i vandet. Men efter høje tilråb fra publikum og lidt godmodige drillerier fra Vagn Ytte, måtte Michael Suhr tage det endelige skridt, som førte ham ud over vippen og ned i havnens kolde vand, hvor skibets to badedyr lå klar til at redde ham.

‒ Det var dirrende ude på vippen, men det var da en sjov leg. Det her er jo, hvad det hele går ud på. Det skal være sjov, ballade og politik, sagde Michael Suhr, da han igen var kommet op af vandet.

Mens Michael Suhr stod dryppende på dækket, blev et bud sendt hen for at købe tørt tøj, for det havde han ikke selv fået med. Imens kunne dagens vinder gå hen og redde den ene af de to unge drenge ned fra masten.

Se Michael Suhr gå planken ud nedenfor

Emneord
Folkemøde 2017

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: En kold dukkert til politiker Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger