DreamBoxen er en del af KL’s kampagne ”Tænk dig om, før du IKKE stemmer”. Foto: Rasmus Eiby Andersen
DreamBoxen er en del af KL’s kampagne ”Tænk dig om, før du IKKE stemmer”. Foto: Rasmus Eiby Andersen
16.06.2017 kl. 16.21
Video

Drømmeboks skal få folket til valgurnerne

Hvorfor stemmer folk til kommunalvalget, og hvorfor er det vigtigt at stemme? Det indhenter KL svar på ved dette års Folkemøde. En minister, en borgmester og en komiker har alle givet deres svar.
tekst Rasmus Eiby

KL sætter endnu engang hårdt ind i kampen mod den lave valgdeltagelse ved kommunalvalget. Denne gang har de hentet inspiration fra Silkeborg, og de har derfor taget deres DreamBox med på Folkemødet.

DreamBoxen blev skabt op til sidste kommunalvalg i Silkeborg, hvor den var med i en samlet indsats, der var målrettet de unge. Resultatet blev, at 25 procent flere unge afgav deres stemme.

I boksen kan enhver svare på et spørgsmål i en 30 sekunders video. Det kan være et ønske til en forandring i kommunen, en undren eller noget helt tredje. På Folkemødet har KL valgt at spørge folket om, hvorfor de stemmer, og hvorfor det er vigtigt.

Herunder kan du se, hvad komikeren Huxi Bach, økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA), og Aarhus-borgmester Jakob Bundsgaard (S) svarede til det spørgsmål.

Huxi Bach

 

Simon Emil Ammitzbøll (LA)

 

Jakob Bundsgaard (S)

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Drømmeboks skal få folket til valgurnerne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger