Udover Laura Linda (i midten) deltog Ulrik Kjær (th.), professor ved Institut for Statskundskab ved SDU og Christina Krzyrosiak Hansen (S) (tv.), byrådsmedlem i Holbæk. Foto: Sille Olsen
Udover Laura Linda (i midten) deltog Ulrik Kjær (th.), professor ved Institut for Statskundskab ved SDU og Christina Krzyrosiak Hansen (S) (tv.), byrådsmedlem i Holbæk. Foto: Sille Olsen
16.06.2017 kl. 11.12
Folkemøde

Der findes ikke kvinde- og mandeholdninger

Hvorfor skal det ene køn kunne bidrage med noget i kommunalpolitik, som det andet køn ikke kan? Sådan tænker Laura Lindahls (LA), når hun bliver spurgt, om det er vigtigt med kvinder i byrådet.
tekst Sille Olsen

Er det så vigtigt med kvinder i byrådet? Nej, mener Laura Lindahl (LA), medlem af Folketinget og rådmand i Frederiksberg Kommune. Hun var en deltagerne i debatten om kvinder i kommunalpolitik, som DK Mediers telt lagde ramme til torsdag.

‒ Jeg mener ikke, at vi kan se på antallet af kvinder i kommunalbestyrelser og så tolke, at vi har et problem. En statistik siger jo ikke noget om den enkeltes frie valg, sagde hun.

I alt er der blot ni kvindelige borgmestre i Danmark. Men det gør ikke indtryk på Laura Lindahl. Personligt er hun træt af at høre, at det hele tiden er synd for kvinderne. For det synes hun ikke. Og hun kan få det helt dårligt, når man begynder at tale om mænd og kvinder som to skarpt opmålte, separate fløje.

‒ Jeg synes bare, at det er så generaliserende. Den måde det altid er mænd og kvinder for sig, og at man endelig skal huske at have kvindernes holdning. Jeg har ikke kvindelige holdninger. Jeg er et individ, og jeg har da et køn, men mine holdninger er mine. Hvis der er brug for kvindeholdninger, skal jeg så komme og snakke om børn og omsorg? Jeg sidder som eneste repræsentant for Liberal Alliance i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg, og jeg taler lige så meget om tal, budgetter og økonomistyring, sagde Laura Lindahl.

LÆS OGSÅ Overskud og godt humør

Ved valget i 2013 var 29,7 procent af de danske kommunalpolitikere kvinder. Og Laura Lindahl er også enig med sine meddebattører om, at der er en skævvridning blandt kønnene, men ikke at det er et problem.

‒ Jeg er ikke der, hvor jeg skal se 50 procent kvinder og 50 procent mænd, før jeg tænker, at der er ligestilling. Jeg er der, hvor jeg vil sikre mig, at alle har lige muligheder. Hvad folk så gør med de lige muligheder, det må så være op til dem selv, sagde Laura Lindahl.

I debatten deltog også Ulrik Kjær, professor ved Institut for Statskundskab ved SDU og Christina Krzyrosiak Hansen (S), byrådsmedlem i Holbæk. 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Der findes ikke kvinde- og mandeholdninger Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger