Publikum på Folkemødet fik lov til at synge plejebørnenes sang ”En ny dør åbner” sammen med Marcel Gbekle. Og Marianne List havde klogelig medbragt kleenex. Foto: Sidsel Boye
Publikum på Folkemødet fik lov til at synge plejebørnenes sang ”En ny dør åbner” sammen med Marcel Gbekle. Og Marianne List havde klogelig medbragt kleenex. Foto: Sidsel Boye
16.06.2017 kl. 06.22
Video

Anbragte børn har indsunget deres egen musikvideo

Folkemødet havde danmarkspremiere på en helt ny video, hvor fjorten anbragte børn synger en sang om deres liv sammen med musikeren Marcel Gbekle. Der var brug for kleenex.
tekst Sidsel Boye

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) havde fået en særlig invitation til at være med. Men ministeren dukkede ikke op i teltet, da netværket for anbragte børn havde Danmarkspremiere på en helt ny og unik musikvideo, som handler om, hvordan det er at vokse op uden sin egen familie og ikke have en barndom som alle andre.

Musikvidoen ”En ny dør åbner”, som blev lanceret torsdag eftermiddag klokken 17, og siden har kunnet ses og deles på YouTube, er blevet til i et samarbejde mellem musikeren Marcel Gbekle, som selv har været anbragt som barn, og 14 børn, som alle er i familiepleje.

Børnene har bidraget med alle de ord, de har kunnet komme i tanke om, som karakteriserer deres liv, og så har Marcel Gbekle i samarbejde med Henrik Kragelund og Jeanette Christiansen omsat ordene til en rigtig ørehænger. Og derefter har de fjorten børn været i studiet i Allerød sammen med Marcel.

– Det var sindssygt at se ungerne i et af Danmarks største lydstudier, hvor Lukas Graham havde stået små to uger før, og fantastisk at se lyset i deres øjne. Mange plejebørn har ikke så mange oplevelser. Det havde jeg heller ikke selv. For jeg turde ikke. Jeg var bange for alt dengang, forklarede Marcel Gbekle.

LÆS OGSÅ Millioner på vej til udsatte børn

Ideen til musikprojektet har han fået sammen med Marianne List, som ud over at være plejemor i Aabenraa Kommune er projektansat i Plejefamilierne Landsforening, hvor hun siden 2015 har lavet netværk for anbragte børn mellem 11 og 29 år.

Hun opdagede i sit eget arbejde som plejemor, at plejebørn har brug for at dele erfaringer med nogen, der er i samme situation, og hendes mål er, at alle anbragte børn skal have et tilbud om at være med i netværk, og at nogen vil finansiere initiativet. Det var derfor, at Marianne List havde håbet på at se børne- og socialministeren i Plejefamiliernes telt på Folkemødet. Nu kan ministeren i stedet gå på YouTube, og hun skal huske at have en kleenex ved hånden. Det får hun sikkert brug for. Det havde vi i teltet på Folkemødet.

Der er 11.000 anbragte børn i Danmark.

Se musikvideoen her

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Anbragte børn har indsunget deres egen musikvideo Felter med * skal udfyldes
 
Af: Marianne List
Plejefamiliernes Landsforening
Den 19.07.2017 kl. 14:11

Mai Mercado så musikvideoen!!

svar på: Anbragte børn har indsunget deres egen musikvideo

Som Henrik Kragelund har skrevet i en kommentar, så kom Mai Mercodo faktisk, hun kom netop som dette interview var afsluttet. Vi vidste at hun havde et travlt program, så vi var mellemstation for to arrangementer.

Vi er meget glade for at hun kom, det er muligt at se klippet, det findes på Projet Netværkets Facebookside, hvor der også ligger en livevideo fra selve premieren.

Vi er stolte og glade over resultatet og håber at det kommer ud til så mange anbragte børn og unge som muligt!

Følg projektet på Facebook:
https://www.facebook.com/Projekt-Netv%C3%A6rket-448304452022195/

Eller se hvor vi har igangsat netværksgrupper på vores hjemmeside www.projekt-netvaerket.dk

Af: Henrik Kragelund (en af sangskriverne)
Den 22.06.2017 kl. 19:58

Ministeren kom faktisk!

svar på: Anbragte børn har indsunget deres egen musikvideo

Socialminister Mai Mercado KOM faktisk, hun var bare lidt forsinket. Bedst som folk havde forladt teltet, og præsentationen var overstået, SÅ kom ministeren. Hun sad derfor næsten helt selv i teltet og så musikvideoen og hørte sangen. Fik hun også brug for Kleenex? - spørg hende hellere selv :-) Vi er meget glade for, at hun tog sig tid.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger